Νέο βίντεο με την τουρκική ακτοφυλακή να προσπαθεί να βυθίσει φουσκωτό με πρόσφυγες

Βίντεο που δείχνει την τουρκική ακτοφυλακή να επιχειρεί να διακόψει την πορεία φουσκωτής βάρκας με 40 πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων, μετέδωσε στο βραδινό κεντρικό δελτίο της Παρασκευής το βρετανικό Channel 4.
Το περιστατικό λίγες ώρες νωρίτερα , τέσσερα μίλια από τις τουρκικές ακτές και τρία μίλια από το πλησιέστερο ελληνικό νησί, με τον απεσταλμένο του βρετανικού καναλιού να λέει μέσω Twitter πως όλα συνέβησαν «εντός ελληνικών υδάτων».

 Τρεις Τούρκοι λιμενικοί που επιβαίνουν σε λέμβο φαίνονται να προσπαθούν με ένα μακρύ κοντάρι να προκαλέσουν ζημιά στην εξωλέμβιο μηχανή της φουσκωτής βάρκας. Οι επιβαίνοντες προσπαθούν να τους αποτρέψουν με μία κόκκινη σημαία.

 Όταν γίνεται αντιληπτό ότι οι τρεις λιμενικοί δεν μπορούν να προκαλέσουν τη ζημιά που ήθελαν στη μηχανή, η τουρκική ακταιωρός που βρίσκεται στο σημείο αρχίζει να περνά επανειλημμένα με μεγάλη ταχύτητα ακριβώς δίπλα από τη βάρκα με τους πρόσφυγες σηκώνοντας κύμα.
 Οι διασώστες της οργάνωσης MOAS (Σταθμός Υπεράκτιας Βοήθειας για Πρόσφυγες), από το σκάφος των οποίων κατέγραφε τις εικόνες ο Βρετανός δημοσιογράφος, ακούγονται να λένε πως πρόκειται για επικίνδυνη κίνηση, καθώς η βάρκα θα μπορούσε να γεμίσει νερό ή να ανατραπεί.
 Τελικά η βάρκα καταφέρνει να ξεφύγει από την τουρκική ακτοφυλακή και λίγο αργότερα συνοδεύεται από τους διασώστες και έναν ντόπιο ψαρά με τη βάρκα του στο Αγαθονήσι.

 Οι επιβαίνοντες, 20 άνδρες, πέντε γυναίκες και 15 παιδιά από τη Συρία, το Ιράκ, το Κονγκό, την Ερυθραία και το Καμερούν μοιάζουν «ανακουφισμένοι, εξουθενωμένοι και αποσβολωμένοι», με κάποιους να αγκαλιάζονται μεταξύ τους και άλλους να προσεύχονται.
 
 

Δειτε Επισης

Γιατί το Ozempic κοστίζει $969 στις ΗΠΑ και $59 στη Γερμανία;-Στη Γερουσία έφτασε η διαφορά
Η Κάμαλα Χάρις προηγείται με διαφορά έξι μονάδων του Ντόναλντ Τραμπ
Σε 419 ανήλθε ο αριθμός των θανάτων που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ
Πρώην ποπ σταρ έγινε σύμβουλος και τρελαίνει το ΥΠΟΙΚ του Ηνωμένου Βασιλείου
Η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο τις ισχυρότερες ρουκέτες Fadi
Πληθαίνουν οι σόλο εμφανίσεις του πρίγκιπα Χάρι-Ειδικοί εξηγούν τους λόγους που «χάθηκε» η Μέγκαν
Νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο δύο μέλη του προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ
O Τζο Μπάιντεν ζητά από τους πολίτες του κόσμου να μην υποτάσσονται στην απόγνωση μπροστά στους πολέμους
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν από τη βία στον Λίβανο-Δεν κάνει πίσω ο Νετανιάχου
Προειδοποιητικές σειρήνες από Γκουτέρες-«Μην επιτρέψετε να μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα»