Τραγωδία στη Ρωσία-Συνετρίβη Boeing 737 κατά την προσγείωση

Αεροσκάφος, τύπου Boeing 737, της αεροπορικής εταιρείας Fly Dubai, που πραγματοποιούσε την πτήση FZ981 από το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) προς το Ροστόφ της νότιας Ρωσίας συνετρίβη, στις 02:30 ώρα Κύπρου περίπου το πρωί του Σαββάτου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don.Τραγική λεπτομέριεα, ο συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης ήταν Κύπριος. 


Και οι 62 επιβαίνοντες, επταμελές πλήρωμα και 55 επιβάτες (33 γυναίκες, 18 άντρες και 4 παιδιά) είναι νεκροί. "Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί", δήλωσε ο Βίκτορ Γιανουτσένκο, αξιωματούχος του ρωσικού Υπουργείου εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με την FlyDubai ανάμεσα στους επιβάτες βρίσκονταν 44 Ρώσοι, 8 Ουκρανοί, 2 Ινδοί και ένας Ουζμπέκος. Το επταμελές πλήρωμα αποτελείτο από τον συγκυβερνήτη Κύπριο, Άριστο Σωκράτους, δύο Κολομβιανούς, έναν Κιργιστανό, έναν Ρώσο, μία Ισπανίδα και έναν υπήκοο Σευχέλων.

 

Κάποια πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη με την επαφή του με το έδαφος.

 
Όπως δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24 ο κυβερνήτης του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεβ οι αεροδιάδρομοι στο αεροδρόμιο είχαν ανασκευαστεί τον περασμένο χρόνο, σημειώνοντας πως βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.
 
Σύμφωνα με πηγή των αστυνομικών δυνάμεων, οι κακές καιρικές συνθήκες και οι κακοί χειρισμοί του πληρώματος είναι ανάμεσα στις πιθανές αιτίες της συντριβής. Ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος του υπουργείου εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας, Ιγκόρ Οντέρ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν κάτοικοι του Ροστόφ, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονταν και τέσσερις ξένοι υπήκοοι.

Τα αεροσκάφη με προορισμό το αεροδρόμιο στέλνονται σε άλλα αεροδρόμια, μετά το δυστύχημα, ανέφερε το Yπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας.


FlyDubai: Η μικρή αδελφή της Emirates

 

Το αεροσκάφος που συνετρίβη ανήκε στο στόλο της αεροπορικής εταιρείας Fly Dubai, η οποία μετά το δυστύχημα, με ανάρτηση της στο Facebook, ανέφερε πως ερευνά το περιστατικό και θα δώσει στη δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες.

 
Η FlyDubai, η οποία ανήκει στην κυβέρνηση του Ντουμπάι, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2008. Γνώρισε σημαντική ανάπτυξη στη σκιά της μεγάλης αδελφής της, της εταιρείας Emirates, πρώτης στον κόσμο σε όρους διεθνών επιβατών.


Για το 2015, η FlyDubai ανακοίνωσε στις 10 Δεκεμβρίου καθαρά κέρδη 27,4 εκατ. δολαρίων, λιγότερα κατά 59,7% σε σχέση με το 2014, μια μείωση την οποία εξήγησε επικαλούμενη την ισχυρή ισοτιμία του δολαρίου και την αναστολή ορισμένων δρομολογίων λόγω των ταραχών στη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής.


Η εταιρεία, η οποία δεν είχε καταγράψει από την ίδρυσή της κάποιο μείζον ατύχημα, εξυπηρετεί 90 προορισμούς που απέχουν λιγότερο από έξι ώρες πτήσης από το Ντουμπάι, με έναν στόλο 50 Boeing 737.

Συλλυπητήρια Πούτιν

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέβαλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ζήτησε να τους προσφερθεί κάθε βοήθεια από τις αρχές, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.


Στιγμιότυπο που καταγράφηκε από CCTV camera και που πιθανό καταγράφει τη στιγμή της συντριβής και έκρηξης του μοιραίου αεροσκάφους κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Δειτε Επισης

Γιατί το Ozempic κοστίζει $969 στις ΗΠΑ και $59 στη Γερμανία;-Στη Γερουσία έφτασε η διαφορά
Η Κάμαλα Χάρις προηγείται με διαφορά έξι μονάδων του Ντόναλντ Τραμπ
Σε 419 ανήλθε ο αριθμός των θανάτων που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ
Πρώην ποπ σταρ έγινε σύμβουλος και τρελαίνει το ΥΠΟΙΚ του Ηνωμένου Βασιλείου
Η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο τις ισχυρότερες ρουκέτες Fadi
Πληθαίνουν οι σόλο εμφανίσεις του πρίγκιπα Χάρι-Ειδικοί εξηγούν τους λόγους που «χάθηκε» η Μέγκαν
Νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο δύο μέλη του προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ
O Τζο Μπάιντεν ζητά από τους πολίτες του κόσμου να μην υποτάσσονται στην απόγνωση μπροστά στους πολέμους
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν από τη βία στον Λίβανο-Δεν κάνει πίσω ο Νετανιάχου
Προειδοποιητικές σειρήνες από Γκουτέρες-«Μην επιτρέψετε να μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα»