Δέκα χιλιάδες συμμετοχές φέτος στον Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ

Λίγες είναι πλέον οι διαθέσιμες θέσεις συμμετοχής στον μεγάλο Μαραθώνιο Λεμεσού της 10ης Απριλίου, που προσελκύει 10.000 δρομείς από την Κύπρο και πολλές χώρες του εξωτερικού.

Ήδη  το ανώτατο όριο συμμετεχόντων που έθεσαν οι διοργανωτές για κάθε διαδρομή, στον διεθνή ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, καλύπτεται με γοργούς ρυθμούς. Είναι πλέον θέμα χρόνου να εξαντληθούν οι 10.000 θέσεις που αντιστοιχούν στο μάξιμουμ των συμμετοχών που μπορεί να δεχθεί η πιο μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου, προκειμένου να διασφαλιστεί η άρτια οργάνωση.

 Πέρα από την κλασσική διαδρομή των 42.195 μέτρων, η εκκίνηση της οποίας θα δοθεί στις 7:30 το πρωί της 10ης Απριλίου, υπάρχουν ο Ημι-Μαραθώνιος, η Petrolina Energy Race 10χλμ, ο Primetel Εταιρικός Δρόμος 5χλμ, ο Ατομικός Δρόμος 5χλμ και ο McDonalds Δρόμος 1χλμ για παιδιά.           

Πλην του Μαραθωνίου, οι υπόλοιπες διαδρομές ξεκινούν στις 9:00, με εξαίρεση τον παιδικό δρόμο που αρχίζει στις 12:00. Επίκεντρο του αγώνα και σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η περιοχή του Μόλου, όπου θα γίνουν και οι απονομές. Χορηγός ονόματος είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου Λτδ και Χρυσοί Χορηγοί είναι οι ΚΟΤ, Aegean, Primetel, νερό Άγιος Νικόλαος, McDonald’s, Petrolina, Τράπεζα Κύπρου, CNP Ασφαλιστική, GAP Vassilopoulos, EventPro, ICE POWER, Marathon Trading, My Mall Limassol, Guaba Beach Bar, Honeywell Travel και KIA Motors.

 

Ενίσχυση του φιλανθρωπικού χαρακτήρα του Μαραθωνίου

«Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι αρκετά περισσoτερες απ’ ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, δηλαδή τρεις εβδομάδες πριν τον αγώνα» λέει ο κ. Ανδρέας Σπύρου, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής και προσθέτει: «Έχουμε από πέρσι θέσει ως ανώτατο όριο τους 10.000 δρομείς, αριθμό που δεν θα υπερβούμε, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σε όλους τους συμμετέχοντες έναν αγώνα αντάξιο του ονόματος και της φήμης που έχει κτίσει ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ».               

      Πρόκειται για έναν αγώνα πιστοποιημένο από την IAAF αλλά και την AIMS, την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων αλλά και τον αγώνα που μετράει ως το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου στο καλεντάρι της ΚΟΕΑΣ. Το γεγονός πως σε όλη του τη διαδρομή κινείται παράλληλα με τη θάλασσα τον κάνει ελκυστικό για δρομείς από όλο τον κόσμο, ενώ ευνοεί και την επίτευξη επιδόσεων, αφού δεν υπάρχουν σημαντικές υψομετρικές διαφορές στη διαδρομή.                                                                              

Φέτος ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ γιορτάζει δέκα χρόνια ζωής και υποστηρίζει τον αγώνα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία. Οι 10.000 δρομείς που θα λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία δίνοντας δείγμα σάλιου να συνδράμουν στην προσπάθεια εμπλουτισμού και ανανέωσης της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ενώ υπάρχει και η δυνατότητα εισφορών. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα εισφορών υπέρ του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος τόσο μέσα από το www.limassolmarathon.com όσο και τη μέρα του αγώνα.
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Αποδέχεται τριμερή ο Ερντογάν αλλά για να συζητηθούν... εναλλακτικές της ομοσπονδίας
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Ούτε λέξη για το Κυπριακό από την Άγκυρα μετά την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Για μισή ώρα συνομιλούσαν Μητσοτάκης-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Αμετακίνητα αδιάλλακτος ο Ερντογάν-Ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης αναγνώριση του ψευδοκράτους
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν από τη βία στον Λίβανο-Δεν κάνει πίσω ο Νετανιάχου