Το Υπ. Παιδείας στηρίζει τους μαθητές του Ριζοκαρπάσου

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, «έχοντας υπόψη του τις αντίξοες συνθήκες που καλούνται κάθε μέρα να αντιμετωπίσουν οι εγκλωβισμένοι μας, θέτει πάντα στις προτεραιότητές του το Δημοτικό Σχολείο Ριζοκαρπάσου και προσπαθεί να παρέχει συνεχώς, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τα απαραίτητα εκείνα εφόδια, που θα διευκολύνουν το έργο της μάθησης», διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση προς τιμή των παιδιών του Ριζοκαρπάσου στο Δημοτικό Σχολείο Ερήμης, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «συμπαραστεκόμαστε στον καθημερινό τους αγώνα και μεριμνούμε ώστε η κατοχή να μη στερήσει από κανένα παιδί, τις ευκαιρίες και τη δυνατότητα να αναπτύξουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό όλο το φάσμα των ικανοτήτων τους».

Ο κ. Καδής ευχαρίστησε και συνεχάρη «ιδιαιτέρως τους εκπαιδευτικούς μας στην Καρπασία, που προσπαθούν, παρά τις δύσκολες συνθήκες, να επιτελέσουν στο ακέραιο το παιδαγωγικό τους έργο».

Αναφερόμενος στους μαθητές του Ριζοκαρπάσου είπε ότι πρόκειται «για παιδιά που ζουν μακριά μας, σε ένα περιβάλλον ανελευθερίας και στέρησης βασικών τους δικαιωμάτων, παιδιά που υποβάλλονται σε προσωπικές θυσίες, στην καθημερινή τους ζωή και στερούνται πράγματα που για άλλα παιδιά της ηλικίας τους είναι αυτονόητα».

Σημείωσε ότι «είναι με θαυμασμό και ευγνωμοσύνη που στεκόμαστε μπροστά στην αντοχή και τον αγώνα τους για επιβίωση και συνέχεια στη γη των γονιών και των προγόνων τους».

Απευθυνόμενος στα παιδιά από το Ριζοκάρπασο ο Υπουργός Παιδείας τους είπε ότι «έχετε την ευκαιρία να περάσετε μια όμορφη μέρα με τα παιδιά που σας φιλοξενούν εδώ στην Ερήμη και τόσο εσείς όσο και οι δάσκαλοί σας, δεχτήκατε μια πρόσκληση αγάπης από το σχολείο και από τον Σύνδεσμο Γονέων».

«Θέλουμε και οραματιζόμαστε μια πατρίδα που θα προσφέρει στις νέες γενιές του τόπου μας τις συνθήκες εκείνες που θα τους επιτρέπουν ελεύθερα να ζουν, να δημιουργούν στην Κύπρο μας και να ανθίζουν όπως τα κυκλάμινα, που εξακολουθούν απτόητα να φυτρώνουν στα χώματα της Καρπασίας”, επεσήμανε.

Διαβεβαίωσε «για άλλη μια φορά για τη συνεχή έγνοια και ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την ευημερία και την πρόοδο όλων των παιδιών μας και εύχομαι σε όλους, εκπαιδευτικούς και μαθητές καλή συνέχεια στο έργο τους».

Έδωσε επίσης συγχαρητήρια «στις Διευθύνσεις των δύο σχολείων και στους εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία και την όλη οργάνωση των σημερινών δραστηριοτήτων» και είπε ότι «μέσα από τέτοιες διοργανώσεις, δίνετε πραγματικό νόημα στις λέξεις φιλία, αγάπη και συνεργασία».

Δειτε Επισης

Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως
Στήριξη από την πολιτεία ζητούν οι επανεγκατασταθέντες Μαρωνίτες
Καταβολή ΕΕΕ σε άτομα με αναπηρία, ανεξάρτητα από το οικογενειακό εισόδημα, επιδιώκει η Βουλή
Μαθητές επιδίδονται σε τζόγο και challenges μέσω κινητών-Υπογραμμίζει την ανάγκη για απαγόρευση η ΥΠΑΝ
Τέσσερις χιλιάδες νέες διαγνώσεις καρκίνου στην Κύπρο κάθε χρόνο-Το 40% είναι μεταξύ 16-64 ετών