Στους "8" για 9η σερί φορά η Μπαρτσελόνα

Mε  δεύτερη νίκη προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League 2015-2016 η Μπαρτσελόνα, καθώς μετά το 2-0 του Λονδίνου επικράτησε με 3-1 στο "Καμπ Νόου".Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι πέτυχαν τα γκολ των Καταλανών, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Μοχάμεντ Ελνενί για τους "κανονιέρηδες", οι οποίοι αποκλείστηκαν στους "16" για 6η σερί χρονιά!

Η "Μπάρτσα" προκρίθηκε στους "8" της Ευρώπης για 9η σερί χρονιά και συνολικά για 20ή φορά στην ιστορία της, ενώ θυμίζουμε η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είναι η κάτοχος του τροπαίου και πλέον είναι είναι αήττητη στα τελευταία 38 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.
 
 

 


Αρκετά δραστήρια και θαρραλέα η Άρσεναλ στην αρχή του αγώνα στο "Καμπ Νόου", έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία με το καλό, αλλά άστοχο, σουτ του Μεσούτ Εζιλ, ενώ άστοχος ήταν και ο Μοχάμεντ Ελνενί στο 15'.

Για πρώτη φορά απείλησε στο 17' η Μπαρτσελόνα, με τον Οσπίνα να σταματά τον Μέσι σε τετ-α-τετ, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Νεϊμάρ, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα άνοιξε το σκορ!

Ο Βραζιλιάνος στο 18' λοιπόν έκανε το 1-0 για τους "μπλαουγκράνα", πλασάροντας στην κλειστή γωνία του Οσπίνα έπειτα από την πάσα του Λουίς Σουάρες, ενώ η φάση δημιουργήθηκε από το λάθος στην άμυνα από τον Λοράν Κοσιελνί.

Δεν κατάφερε να απαντήσει στο 40' ο Αλέξις Σάντσες, με την κεφαλιά του να περνά λίγο άουτ, ενώ στο 45' έκανε αλλαγή ο Αρσέν Βενγκέρ, περνώντας στο ματς τον Κοκελέν αντί του Φλαμινί.



Η απάντηση τελικά των "κανονιέρηδων" ήρθε στο 51', με τον Μοχάμεντ Ελνενί να κάνει το 1-1 με εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, έπειτα από την πάσα του Αλέξις Σάντσες από δεξιά.

Οι Άγγλοι ανέβασαν την απόδοσή τους και ο Λουίς Ενρίκε άρχισε να αγχώνεται, αλλά στο 65' το άγχος έφυγε με τον Λουίς Σουάρες να κάνει το 2-1 με τρομερό σουτ-βολέ στην κίνηση.

Δύο λεπτά αργότερα, στην απέναντι εστία, είχε δοκάρι ο Ντάνι Γουέλμπεκ, ενώ στο 80' ο Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν έκανε δύο σωτήριες επεμβάσεις μέσα σε δυο δευτερόλεπτα σε φάουλ του Αλέξις Σάντσες και εν συνεχεία σε πλασέ του Ολιβιέ Ζιρού.

Στο 88' συμπληρώθηκε η "Αγία Τριάδα" στο σκοράρισμα, καθώς ο Λιονέλ Μέσι με "σκαφτό" πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1, φτάνοντας τα 6 τέρματα στην διοργάνωση, όσα και Σουάρες (3 ο Νεϊμάρ).

 



ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Μαστσεράνο, Ματιέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα (72' Σέρτζι Ρομπέρτο), Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπεγιερίν, Κοσιελνί, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Μονρεάλ, Ελνενί, Φλαμινί (45' Κοκελέν), Μεσούτ Εζίλ, Ιουόμπι (73' Ζιρού), Αλέξις Σάντσες, Γουέλμπεκ (73' Γουόλκοτ).

 

 
Σκόρερς: 18' Νεϊμάρ, 65' Λουίς Σουάρες, 88' Μέσι / 51' Ελνενί

Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ (Ρωσία)

Πηγή: www.sport24.gr