Ολοκληρώθηκε η εξέταση της έφεσης των δολοφόνων του Άντη Χατζηκωστή

Με την αγόρευση της υπεράσπισης της καταδικασθείσας σε ισόβια κάθειρξη Ελένας Σκορδέλη και τις απαντήσεις της Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε η εξέταση της έφεσης ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, των τεσσάρων καταδικασθέντων για τη στυγερή δολοφονία του Αντη Χ''Κωστή.
 
Η υπεράσπιση της Ελενας Σκορδέλη έκανε λόγο για πλημμελή δικηγορία και επικεντρώθηκε στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, τα οποία όπως ισχυρίστηκε, θα αποδείκνυαν ότι δεν υπήρξε συνάντηση της καταδικασθείσας Ελενας Σκορδέλη με τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας Φάνο Χατζηεωργίου. Η υπεράσπιση της Σκορδέλη πρόσθεσε ότι σε μια σοβαρή ποινική υπόθεση δεν χρειάζονται πολλά λάθη από τον δικηγόρο, έστω και ένα είναι αρκετό για να χαθεί, τονίζοντας ότι ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση στο πρωτόδικο δικαστήριο είναι εκπληκτικό αν δηλώνει ότι δεν γνώριζε πόσο προχώρησε η τεχνολογία.
 
Στην δική της αγόρευση η κατηγορούσα αρχή ανέφερε ότι η Δημοκρατία υιοθετεί στο σύνολό της την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου χαρακτηρίζοντας ασφαλή την καταδίκη.
 
Κύριος άξονας ανέφερε ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, οι ανακριτές της υπόθεσης και ορισμένοι άλλοι πολύ σημαντικοί μάρτυρες.
 
Στα σχόλια των συνηγόρων υπεράσπισης σχετικά με τα ποινικά μητρώα των μαρτύρων που κατέθεσαν, η κατηγορούσα αρχή απάντησε ότι σε υποθέσεις οργανωμένων  εγκλημάτων δεν καταθέτουν μητροπολίτες και αρχιμανδρίτες αλλά άνθρωποι του σιναφιού οι οποίοι μιλούν και μαρτυρούν.
 
Σε σχέση με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα για τα οποία έγινε πολύς λόγος, ανέφερε η κατηγορούσα αρχή, αυτά παραδόθηκαν και ζητήθηκε η συνδρομή της υπεράσπισης για να κατατεθούν ως παραδεκτά γεγονότα, κάτι που δεν θέλησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, για να μην φανεί η δυνατότητα επικοινωνίας που είχαν οι κατηγορούμενοι μεταξύ τους.

Ο Πρόεδρος του τριμελούς εφετείου, αφού άκουσε όλες τις πλευρές, επιφυλάχθηκε για την έκδοση  απόφασης.
     
 
 
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου