ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ: Ο καταμερισμός των γκολ

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ είναι από τις πιο επιθετικές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Αυτό μαρτυρούν εξάλλου και οι αριθμοί. Το μεταξύ τους παιχνίδι την ερχόμενη Κυριακή (20/03) θα κριθεί στην αποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.
 
Η επιθετική ευστοχία του ΑΠΟΕΛ έφθασε σε πολύ ψηλά επίπεδα στη φετινή σεζόν. Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ξεπέρασε κατά πολύ τις καλύτερες επιδόσεις των προηγούμενων χρόνων.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι πέτυχαν 75 τέρματα, τα οποία προήλθαν από 16 διαφορετικούς παίκτες, ενώ σε μία περίπτωση η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από πόδια αντιπάλου.
 
Από την άλλη, η ΑΕΚ σκόραρε 50 γκολ και διαθέτει – μαζί με την Ομόνοια – τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Έντεκα παίκτες της ομάδας της Λάρνακας βρήκαν δίχτυα, ενώ υπήρχαν τρία αυτογκόλ.
 
Από πλευράς κιτρινοπράσινων μόνο ο Άλβες έχει διψήφιο αριθμό τερμάτων - ακολουθεί στα εφτά ο Τόμας-, σε αντίθεση με τον ΑΠΟΕΛ που πέραν του Καβενάνγκι, ψηλά στη λίστα είναι ο Ντε Βινσέντι με 13 τέρματα, ενώ εννέα τέρματα έχει ο Εφραίμ.
 
Στον ΑΠΟΕΛ τα περισσότερα τέρμα προήλθαν από παίκτες που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή ή στα άκρα, όμως το μεγαλύτερο μερίδιο το έχει ο Φερνάντο Καβενάγκι που οδηγεί την κούρσα των πρώτων σκόρερ του πρωταθλήματος.
 
Η ΑΕΚ πήρε τα περισσότερα τέρματα από τους επιθετικούς, κυρίως από τον Άλβες που μετρά 16 γκολ. Τέσσερα σκόραρε ο Μυτίδης, ενώ άλλα δύο ο Κόντε ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα.
 


ΑΕΚ 50
 
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ 4

Άνταμ Μαρτσίνιακ 2
Νταβίντ Καταλά 2
 
ΜΕΣΟΙ-ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ 18
Χουάν Τομάς 7
Τέτε 3
Νικόλας Εγγλέζου 3
Ιβάν Τρισκόφσκι 3
Ζόρζε Μοντέϊρο 2
 
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ 22
Αντρέ Άλβες 16
Νέστωρας Μυτίδης 4
Χοσέ Κόντε 2
 
ΑΥΤΟΓΚΟΛ 3
Λεάντρο  Φρέιρε (Απόλλων, 25η αγων.)
Μαρτίνος Χριστοφή (Ερμής, 26η αγων.)
Πέδρο Μοντέιρο (Απόλλων, 27η αγων.)

 

 

ΑΠΟΕΛ 75

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ 2
Καρλάο 1
Αμορίν 1
 
ΜΕΣΟΙ-ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ 44
Τόμας Ντε Βινσέντι 13
Γιώργος Εφραίμ 9
Βάντερ 6
Βινίσιους 5
Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης 3
Σεμίρ Στίλιτς 2
Νούνο Μοράις 2
Γιάννης Γιαννιώτας 1
Κωστάκης Αρτυματάς 1
Στάθης Αλωνεύτης 1
 
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ 28
Φερνάντο Καβενάγκι 19
Πιέρος Σωτηρίου 6
Λουίς Λεάλ 2
Ματέους Πιατκόφσκι 1
 
ΑΥΤΟΓΚΟΛ 1

Στιβ Μποργκ (Άρης, 5η αγων.)
Ντράγκαν Ζάρκοβιτς (Νέα Σαλαμίνα, 8η αγων.)