Γιούνκερ: Ούτε σε δέκα χρόνια δεν θα είναι η Τουρκία έτοιμη για ένταξη

Η συνεργασία της Ε.Ε. με την Τουρκία για το προσφυγικό δεν θα πρέπει να "μεταφράζεται" σε επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης της Άγκυρας στην Ένωση, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
 
Συγκρατημένα αισιόδοξος δηλώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας την Παρασκευή, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
 
Παρόλα αυτά ξεκαθαρίζει πως η γειτονική μας χώρα δεν θα είναι έτοιμη να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε σε δέκα χρόνια.

"Η Τουρκία δεν είναι, αυτή τη στιγμή, έτοιμη για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν νομίζω ότι θα είναι έτοιμη ούτε σε δέκα χρόνια", ανέφερε χαρακτηριστικά, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Ο κ. Γιούνκερ υπερασπίστηκε τη διαφαινόμενη απόφαση της Ε.Ε. να δεχθεί να υπάρξει επιστροφή προσφύγων ή μεταναστών στην Τουρκία, μία επιλογή που έχει επικριθεί από αρκετούς ως παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες.
"Κάθε παράνομος μετανάστης θα διέλθει τη διαδικασία του ασύλου, η οποία θα διαρκέσει μία εβδομάδα, και πάντα θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει αίτηση για άσυλο. Μόνο μετά από αυτή τη διαδικασία θα υπάρξει επιστροφή, μόνο μεταναστών, στην Τουρκία", διευκρίνισε ο κ. Γιούνκερ.

Πηγή news247.gr
 

Δειτε Επισης

Aνακοίνωσε δασμούς 30% σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεξικό από την 1η Αυγούστου ο Τραμπ
Όλο το πόρισμα για την τραγωδία της Air India-Μυστήριο γιατί κόπηκε η ροή καυσίμου στους κινητήρες
Νύφες ετών έξι... Κορίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν πριν πάνε σχολείο στην Υεμένη-Η τραγική ιστορία της Γκάντα
Βλέπει άνοιγμα νέας σελίδας για την Τουρκία με τον αφοπλισμό του PKK ο Ερντογάν
«Μεθυσμένος» πιλότος της United αναγκάστηκε να πάει σε κέντρο αποτοξίνωσης, ενώ είχε απλά διάσειση
Αμερικανός πολίτης παλαιστινιακής καταγωγής ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στη Δυτική Όχθη
Διακόπηκε η ροή καυσίμων από ένα εκ των πιλότων στο μοιραίο boeing της Air India-Τι δείχνει το πόρισμα
Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε συγκρούσεις παράτυπων μεταλλωρύχων και αστυνομικών στο Περού
Στις ΗΠΑ θα εκδοθεί ο «Φίτο», ο κυριότερος διακινητής ναρκωτικών στον Ισημερινό
Kαταδικάζει τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα o OHE