ΠΑΣΥΝΟ: Βάζουμε νερό στο κρασί μας αν το κάνει και η Κυβέρνηση

Έτοιμοι να προσέλθουν σε διάλογο και να βάλουν νερό στο κρασί τους, αρκεί και η επίσημη πλευρά να κάνει το ίδιο, εμφανίζονται οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ, που έχουν κατέλθει σε απεργία.

Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Παναγιώτη Γεωργίου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, στον οποίο έθεσε τα αιτήματά της.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι τα αιτήματα είναι εύλογα και δικαιολογημένα και κάλεσε και τις δύο πλευρές να εξεύρουν λύσεις μέσω του διαλόγου. Πρέπει, είπε, να επιδιώκεται η εξεύρεση λύσεων, ενδεχομένως και συμβιβαστικών, γιατί τέτοια ζητήματα δεν πρέπει να παραμένουν σε εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα να έχουμε ταλαιπωρία ασθενών.

“Έχουμε ακούσει επιχειρήματα εύλογα, για την ίση μεταχείριση των νοσηλευτών σε σχέση με άλλους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα με πανεπιστημιακά πτυχία, έχουμε ακούσει επίσης το εύλογο επιχείρημα ότι η Κυβέρνηση είχε δημιουργήσει συγκεκριμένες σημαντικές παραστάσεις όταν αποφασίστηκε η αλλαγή του καθεστώτος εργοδότησης των νοσηλευτών, και τους ζητήθηκε από μόνοι τους να επιδιώξουν να πετύχουν την αναβάθμιση των προσόντων τους. Αυτό έγινε και δεν μπορεί να προσποιείται το κράτος ότι αυτές οι απαιτήσεις δεν είχαν τεθεί στο τραπέζι", ανέφερε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το κόμμα του θεωρεί πως οι δεσμεύσεις της όποιας κυβέρνησης πρέπει να γίνονται σεβαστές και να τιμούνται και δεν πρέπει το κράτος να θεωρεί ότι από την μια μέρα στην άλλη μπορεί να αλλάζει τις δικές του απαιτήσεις αλλά και δεσμεύσεις .

“Από την άλλη πλευρά φυσικά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει μια ιδιαίτερη δημοσιονομική στενότητα και το κατανοούμε αυτό. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια οικονομική κρίση, βγήκαμε από το μνημόνιο, δεν βγήκαμε όμως από την κρίση και αυτό πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από όλους”, ανέφερε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το κόμμα του θα εισηγηθεί να συνεχιστεί ο διάλογος στην μικτή επιτροπή προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ είπε ότι η συνάντηση  έγινε με σκοπό να επεξηγηθούν τα αιτήματά τους, και κατά το διάλογο διαφάνηκε ότι το ΔΗΚΟ στηρίζει και υιοθετεί κάποια από τα αιτήματα μας και τα θεωρεί δίκαια.“Εμείς είμαστε έτοιμοι να πάμε σε κάποιο διάλογο, όχι για χάριν του διαλόγου, αλλά να μπουν κάποιες λύσεις και με χρονοδιαγράμματα. Δεν ζητάμε τώρα αμέσως, ειδικά το οικονομικό κομμάτι δεν το ζητάμε τώρα αμέσως", είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι θα  πρέπει να συζητηθεί το θέμα του χρονοδιαγράμματος και ότι είναι έτοιμοι για διάλογο.

"Είμαστε έτοιμοι για διάλογο. Να βάλουμε νερό στο κρασί μας, φτάνει να υπάρχει και η ίδια ανταπόκριση από την πολιτεία", είπε ο κ. Γεωργίου.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Γεωργίου είπε ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες διαδικασίες για το θέμα τοποθέτησης σε κλίμακες, έτσι ώστε να περιληφθούν και στα σχέδια υπηρεσίας και να γίνουν διαφοροποιήσεις και σε άλλα ζητήματα. Τότε, κατέληξε, "είμαστε έτοιμοι και μετά το 2017, το 2018 και το 2019, όποτε μπει το χρονοδιάγραμμα, να το ακολουθήσουμε".
 
 
 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ