Ακιντζί: Ο δρόμος της λύσης δεν περνά από τις Βρυξέλλες

Το μήνυμα ότι ο δρόμος της λύσης δεν περνά από τις Βρυξέλλες αλλά από τη Λευκωσία, στέλνει μέσα από γραπτή του δήλωση ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί σημειώνοντας  ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η πρόθεση της ε/κ πλευράς να βγάλει από τη μέση την “ΤΔΒΚ” - όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος – και να κάνει συνομιλητή την Τουρκία. “Αυτό δεν θα το κάνει η Τουρκία, δεν θα το επιτρέψει ο τ/κ λαός”.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί στην γραπτή του δήλωση πρόσθεσε ότι “εξάλλου σε μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει λύση. Η λύση θα βρεθεί στην Κύπρο από τους Κύπριους και αυτοί θα την ζήσουν”.

Λόγω της προσφυγικής κρίσης, συνέχισε, η ΕΕ έχει ανάγκη την βοήθεια της Τουρκίας και αυτό έχει δημιουργήσει την πιθανότητα νέων ανοιγμάτων όσον αφορά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και έχει επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα των υπό συζήτηση κεφαλαίων και των (τουρκικών) λιμανιών.

Το ψευδοκράτος, ανέφερε, από παλιά υποστηρίζει την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και την διεύρυνση των σχέσεων με την Ένωση σε αυτό το πλαίσιο. “Ωστόσο γνωρίζουμε ότι εάν το Κυπριακό παραμείνει άλυτο, μπορεί να αποτελέσει και έναν περιορισμό σε αυτό. Η λύση του Κυπριακού θα εκτονώσει σε κάποιο βαθμό τις σχέσεις (με την ΕΕ) καθώς υπάρχουν πολλά εμπόδια μπροστά στην υποψηφιότητα της Τουρκίας”.

Ο δρόμος της λύσης δεν περνά από τις Βρυξέλλες αλλά από την Λευκωσία. Αναμφίβολα οι Βρυξέλλες, η Άγκυρα και η Αθήνα είναι σημαντικά κέντρα που θα συμβάλλουν στη λύση”. Είναι λάθος, πρόσθεσε, να θεωρείται ότι θα εγκαταλειφθούν οι αρχές που για χρόνια φυλάσσονται από την Τουρκία και το ψευδοκράτος όσον αφορά το άνοιγμα κεφαλαίων. Αυτοί που πιστεύουν ότι οι Τ/κ θα αφεθούν εκτός της διαδικασίας λύσης, βλέπουν όνειρο, σημείωσε.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Με αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας η ομιλία Αννίτας στο ΕΛΚ
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
Απάτη στο όνομα του δημάρχου Λευκωσίας-Προειδοποιεί για ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς και ξυλοδαρμοί σε κρουαζιερόπλοιο στο Τέξας-Αποκλείστηκαν διά βίου επιβάτες από ταξίδια
Κίνηση ματ από Κωστή Ευσταθίου-Ανακοινώνει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ
Ξεκάθαρη η Φον Ντερ Λάιεν για την άμυνα της Ε.Ε.-«Η απειλή της Ρωσίας δε θα εκλείψει»
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας
Έτσι ξυλοκόπησαν επιχειρηματία σε εστιατόριο στη Γλυφάδα-Έβγαλαν όπλο για να υπογράψει ότι δεν οφείλουν ούτε 1 ευρώ