Τουρκικό θράσος: Για καπρίτσιο της Κύπρου μιλά ο Μποζκίρ

Μερικές χώρες εκβιάζουν την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ αναφερόμενος στην Γαλλία και τη Τσεχία. Για την Κύπρο και το άνοιγμα των κεφαλαίων ο Βολκάν Μποζκίρ επανέλαβε και σήμερα ότι είναι απαράδεκτο ΄'για το καπρίτσιο΄' μιας χώρας να εμποδιστεί όλη η διαδικασία. 

Κατά τη συνάντησή του με την πρέσβειρα της Φιλλανδίας στην Άγκυρα, ο Τούρκος Υπουργός απαντώντας στις δηλώσεις των Προέδρων της Γαλλίας και της Τσεχίας ότι δεν θα υποκύψουν στους εκβιασμούς της Τουρκίας, είπε ότι αντικρίζουν με λύπη εκφράσεις κάποιων Ευρωπαίων ηγετών ότι η Τουρκία κάνει εκβιασμό.

"Αν όμως είναι εκβιασμός η υποβολή μιας πρότασης για παρεμπόδιση της παράνομης μετανάστευσης που φτάνει στους έξι χιλιάδες την ημέρα τότε πραγματικά σημαίνει ότι αυτό το θέμα δεν έχει γίνει με κανένα τρόπο αντιληπτό", είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ανέφερε πως όπως υπάρχει κοινή γνώμη της ΕΕ υπάρχει και τουρκική γνώμη της Τουρκίας. "Η κυβέρνησης μας έχει ευθύνη απέναντι στο έθνος. Όλα αυτά τα μέτρα λαμβάνονται για να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες για τη χώρα μας και να αρκούν τα σημαντικά προβλήματα", ανέφερε.

Ο Βολκάν Μποζκίρ είπε ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου υπέβαλε ένα πακέτο προτάσεων στην ΕΕ και στην περίπτωση που εκπληρωθούν όλα τα στοιχεία του τότε θα εφαρμοστεί.

"Αυτό δεν αφορά μόνο τον αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης αλλά περιέχει και στοιχεία για την ενίσχυση του τομέα της οικονομίας, της ενέργειας και της πολιτικής, τις συνόδους κορυφής, την άρση της βίζας. Για την ΕΕ είναι ένα κρίσιμο σημείο. Η ΕΕ θα λάβει απόφαση για την λύση ενός προβλήματος που σχετίζεται με τη συνέχειά της", είπε ο Βολκάν Μποζκίρ.

Για το άνοιγμα νέων κεφαλαίων ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι είναι απαράδεκτο να εμποδιστεί όλη η διαδικασία για το 'καπρίτσιο' μιας χώρας μέλους.

Ο Βολκάν Μποζκίρ σε ερώτηση πως θα κινηθούν στην περίπτωση που γίνει αποδεκτό το πακέτο που πρότεινε η Τουρκία είπε ότι θα γίνουν σκληρές διαπραγματεύσεις. "Σε αυτό το επίπεδο το σχέδιο που προτείναμε ισχύει. Δεν ισχύουν τα σενάρια και οι σκέψεις ότι δεν θα πραγματοποιηθεί. Εμείς αναμένουμε να γίνει αποδεκτό, να υπάρξουν σημαντικά αποτελέσματα για την ΕΕ και την Τουρκία. Θα συνεχίσουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις με καλή πρόθεση", κατέληξε.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία