Άγριο ξύλο μεταξύ μεταναστών στον Πειραιά για το συσσίτιο

Νέα επεισόδια μεταξύ Σύρων και Αφγανών ξέσπασαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά, όπου σχεδόν 5.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 19.00 σημειώθηκαν συμπλοκές στην Πύλη Ε2 μεταξύ 30 ατόμων με αφορμή την ουρά για το συσσίτιο. 
 
Μάλιστα, εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν στο λιμάνι άντρες της Αστυνομίας ή του Λιμενικού, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, Λιμενικοί που έσπευσαν λίγη ώρα αργότερα για να χωρίσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είχαν πιαστεί στα χέρια.
 
Ωστόσο, επεισόδια σημειώθηκαν στον Πειραιά και τα ξημερώματα μέσα στον επιβατηγό σταθμό του Ο.Λ.Π. στην Πύλη Ε1 και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Θριάσιο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι τρία άτομα.
 
Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις του Λιμενικού όπου διαπίστωσαν ότι τραυματίστηκαν τρεις πρόσφυγες από αιχμηρό αντικείμενο-μαχαίρι. Οι τραυματίες, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο και με τη συνοδεία Λιμενικών όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λίγες ώρες αργότερα πήραν εξιτήριο.
 
Στο σημείο μετέβησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιο προκειμένου να ενημερωθούν επί τόπου για το προαναφερόμενο συμβάν από το Διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχο Λ.Σ. Κλιάρη Θεόδωρο και τον
 
Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Ζαφειρίου Χρήστο, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Όπως ενημέρωσε το Λιμενικό «με τις αναγκαίες παρεμβάσεις και με τη συνδρομή των αλληλέγγυων πολιτών, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, παρέμεινε δύναμη του Λιμενικού Σώματος, εποπτεύουσα το χώρο».
 
ΠΗΓΗ: protothema.gr
 
 
 

Δειτε Επισης

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον 21χρονο Γιόχαν Γουίλιαμς-«Ένα τέταρτο ακόμα αν άντεχε θα είχε σωθεί»
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο για Τέμπη-Η συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης
Αυτή είναι η ομάδα που θα πλαισιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη
Κατηγόρησε τον Πρόεδρο ότι συμπεριφέρεται σαν «άτακτο παιδί» ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει επιστροφή πίσω»
Ενωμένη η G7 απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις εάν δεν αποδεχθεί την εκεχειρία
Ασύλληπτη τραγωδία στη Λευκωσία-Νεκρό βρέφος που ξεχάστηκε για ώρες σε όχημα
Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει η Λοττίδη την καθυστέρηση υποβολής αστυνομικής έκθεσης για θανατηφόρο του 2022
Το Σάββατο η κηδεία του 12χρονου Κωνσταντίνου που νοσηλευόταν με γρίπη Β΄
Αυτές είναι οι νέες μεταθέσεις στην Αστυνομία-Ράβε ξήλωνε η ΑΔΕ Λεμεσού, νέοι επικεφαλής σε ΤΑΕ, ΥΚΑΝ και Εγκληματολογικό
Συνεννοήθηκε με Τ/κ αρχηγούς κομμάτων ο Τατάρ τρεις μέρες πριν τη Γενεύη