Χωρίς Τράπεζα μένουν οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του  Κάτω Πύργου μετά τις πληροφορίες που έφθασαν κοντά τους  πως   κλείνει το μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας, αυτό της Τράπεζας Κύπρου που υπάρχει στην κοινότητα τους.
Κάτοικοι της απομακρυσμένης κοινότητας που επικοινώνησαν με τον reporter.com.cy μας επισήμαναν πως  το πρόβλημα για αυτούς εάν  φύγει και το κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου από την κοινότητα είναι τεράστιο, καθώς θα θέλουν τουλάχιστον μία ώρα για να πάνε στην Πόλη Χρυσοχούς ή μιάμιση για να πάνε στην Λευκωσία για να βρουν τραπεζικό κατάστημα για να εξυπηρετηθούν.

«Υπάρχουν ηλικιωμένοι που δεν έχουν την δυνατότητα αυτής της μετακίνησης» μας είπε κάτοικος της κοινότητας, ο οποίος πρόσθεσε πως θα κάνουν τα πάντα για να μην υλοποιηθεί η απόφαση να κλείσει το υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στον Πύργο.
«Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε ακόμη και δυναμικά μετρά» μας είπε χαρακτηριστικά.  
Σημειώνεται πώς πριν το κούρεμα στην κοινότητα του Πύργου λειτουργούσαν τρία τραπεζικά υποκαταστήματα. Μετά όμως το κλείσιμο της Λαϊκής,  έκλεισε και το υποκατάστημα της Ελληνικής που λειτουργούσε στην κοινότητα. Εάν κλείσει και αυτό της Τράπεζας Κύπρου, στον Πύργο θα λειτουργεί μόνο ένα συνεργατικό ίδρυμα το οποίο όπως μας είπαν οι κάτοικοι δεν μπορεί να διεκπεραιώσει τις εργασίες που χρειάζονται στην καθημερινότητα τους.  
 
 
 

Δειτε Επισης

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας-Δεν αποκλείεται να χτυπήσει τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος
Πώς υπολογίζεται το κόστος του ρεύματος μετά τη μείωση του ΦΠΑ-Μικρή η ανάσα για τις τσέπες των πολιτών
Απαντά στις συντεχνίες το Τμήμα Δασών-Ενεργεί έγκαιρα για τα θέματα στελέχωσης
Θέματα ασθενών με μεταστατικό καρκίνο μαστού συζήτησαν Europa Donna και Υπ. Εργασίας
Η Κύπρος είχε το ψηλότερο ποσοστό νέων περιστατικών νεφρικής ανεπάρκειας στην Ευρώπη το 2022
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός ΟΚΥπΥ-Επικρίσεις για στρεβλώσεις
Δέκα παρατηρήσεις ΟΕΛΜΕΚ για το σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός ΟΑΥ με εκκλήσεις για επίλυση των στρεβλώσεων
Ν. Χριστοδουλίδης: Σημαντική προτεραιότητα η χρηματοοικονομική παιδεία
«Απαράδεκτο και σοβαρά προσβλητικό»-Η επιστολή ΥΠΑΝ σε βουλευτές μετά τις αναφορές για χρηματισμό