Συνέχεια αύριο στην έφεση των καταδικασθέντων για τον φόνο του Άντη Χατζηκωστή

Μετά από δύο αναβολές, άρχισε το πρωί η διαδικασία έφεσης των τεσσάρων καταδικασθέντων, Έλενας Σκορδέλη, Τάσου Κρασοπούλη, Γρηγόρη Ξενοφώντος και Ανδρέα Γρηγορίου, σε ισόβια κάθειρξη το 2013 για τη στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή το 2010 έξω από το σπίτι του.

Λόγω λιποθυμικού επεισοδίου της Ελενας Σκορδέλη, η οποία διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο, ο συνήγορος της θα αγορεύσει αύριο. Όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν ενώπιον του τριμελούς Εφετείου τα διαγράμματα για τους λόγους έφεσης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Τάσου Κρασοπούλη στην αγόρευσή του, έκανε λόγο για λανθασμένους χειρισμούς και ελλιπή προετοιμασία από την υπεράσπιση αναφέροντας ότι στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε μαρτυρία που θα αποδείκνυε ότι δεν υπήρξε ποτέ συνάντηση Κρασοπούλη-Γρηγορίου στην οικεία του πρώτου κάτι που θα μπορούσε όπως ισχυρίστηκε να αποδειχθεί από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χ''Γεωργίου, τα οποία δεν παρουσιάστηκαν ποτέ.
Επικαλούμενος επίσης αυθεντίες στην αγγλική νομολογία έκανε λόγο για ανίκανη δικηγορία. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Πρόεδρος του Εφετείου αναφέροντας στον συνήγορο υπεράσπισης του Κρασοπούλη, ότι αν γίνει αποδεκτό το επιχείρημα περί ανίκανης δικηγορίας, σημαίνει πως όταν αποτυγχάνει η δικηγορία σε μια υπόθεση λόγω στρατηγικής, τότε πρέπει να επαναλαμβάνεται η δίκη και να αθωώνονται οι κατηγορούμενοι, διερωτώμενος πότε έγινε αυτή η αλλαγή, ή η στροφή στα αγγλικά δικαστήρια και αναμένοντας την προσκόμιση σχετικών αυθεντιών. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γρηγόρη Ξενοφώντος επικεντρώθηκε στον Φάνο Χ''Γεωργίου, ο οποίος, όπως είπε, είναι αναξιόπιστος. Στάθηκε ιδιαίτερα στην εκδοχή του φονικού όπλου υποστηρίζοντας ότι παρά τις υποδείξεις του Χ''Γεωργίου για το μέρος που το πέταξε και τις έρευνες που έγιναν από την αστυνομία ποτέ δεν βρέθηκε κάτι. Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ανδρέα Γρηγορίου Κασάπη υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν μπορούσε να συνωμοτήσει ούτε να συμμετάσχει στη διάπραξη φόνου αφού ήταν συνεχώς κλινήρης και υποβάλλονταν σε επεμβάσεις. Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης της Ελενας Σκορδέλη και τη θέση της κατηγορούσας αρχής επί των εφέσεων των τεσσάρων καταδικασθέντων.
 

Δειτε Επισης

Τέσσερα μαχαίρια χρησιμοποίησε ο δράστης της γυναικοκτονίας στην Ελλάδα-Πολλαπλά τραύματα στο θύμα
Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη για ηλεκτρική διασυνδεση-«Θα «γίνει και θα ολοκληρωθεί»
Αεροπλάνο τελικά το φωτεινό αντικείμενο στον ουρανό-Η αντανάκλαση του ήλιου δημιούργησε άλλη εικόνα
Εξαφανίστηκαν δύο ανήλικα αδέλφια από την οικία τους στο Παραλίμνι (pics)
Ζητά παρέμβαση Προέδρου για ανάπλαση του ποταμού Λιοπετρίου το ΕΒΕΑ
Ετοιμάζει Νομοσχέδιο για συνταγογραφήσεις το Υπ. Υγείας-Προχωρά με έφεση της απόφασης του Δικαστηρίου ο ΟΑΥ
Αγώνας ταχύτητας για τον Πούτιν-Το σχέδιο πίσω από το έμμεσο «όχι» σε εκεχειρία
Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός στην Ελλάδα-H κλειδωμένη θέση, τα σενάρια και η διαφαινόμενη αποχώρηση Στυλιανίδη
Τον ανέκοψαν για έλεγχο και εντόπισαν δύο κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 50χρονο (pics)
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας-Δεν αποκλείεται να χτυπήσει τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος