Προς ψήφιση ο νόμος για θεραπεία αντί φυλακίσεως χρηστών

Ολοκληρώνεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Θεραπεία Κατηγορούμενων και Καταδικασθέντων, Χρηστών ή Ουσιοεξαρτημένων και το νομοσχέδιο οδηγείται στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Την Τετάρτη έγινε η τελική τοποθέτηση επί του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Νομικών, ο Πρόεδρος της οποίας, Σωτήρης Σαμψών δήλωσε μετά τη συνεδρία ότι έγινε ένα σημαντικότατο βήμα στην αντιμετώπιση των ανθρώπων αυτών και των οικογενειών τους, που έχουν ανάγκη της στήριξης της πολιτείας για θεραπεία.

Ο κ. Σαμψών πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Νομικών ενημερώθηκε από το Υπουργείο Υγείας ότι θα περιληφθεί προϋπολογισμός στον προϋπολογισμό του 2017 για τη θεραπεία των ατόμων που θα επιλέγουν αντί της ποινής της φυλάκισης τη θεραπεία. Είπε ακόμα ότι για τον τρέχων έτος το κόστος που θα προκύψει θα αντιμετωπιστεί αναλόγως είτε από το Υπουργείο Υγείας είτε από το Υπουργείο Οικονομικών.

Καταλήγοντας ο κ. Σαμψών είπε ότι ο προωθούμενος νόμος θα κάνει διαφορά στο πεδίο που θα εφαρμοστεί.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού είπε πως ολοκληρώνεται η προσπάθεια για την νομοθεσία που αφορά τη θεραπεία στα ουσιοεξαρτημένα άτομα, προσθέτοντας ότι πρόκειται για σημαντική νομοθεσία και συνιστά ένα βήμα μπροστά.

Ο κ. Δαμιανού επανέλαβε την ανησυχία και απαρέσκεια του κόμματος του, για το γεγονός ότι το Υπουργείο Υγείας έχει αποδεχτεί να εφαρμόσει χωρίς πρόσθετα κονδύλια τη νομοθεσία, που θα συνιστά επιβάρυνση στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το Υπουργείο Υγείας έχει ενδώσει στις πιέσεις του Υπουργείο Οικονομικών, σε βάρος της υγείας και των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων, κατέληξε ο κ. Δαμιανού.

ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Διασταύρωσαν πυρά Πρόεδρος ΣΕΠΑΗΚ και Παπαναστασίου για το μέλλον της ΑΗΚ-«Η πολιτεία δεν φταίει για όλα»
Ξεκάθαρος ο Παπαναστασίου-Η επέκταση της εμπορίας ρύπων δεν θα έχει άμεσες επιπτώσεις
Έρχονται αυξήσεις 3% στο ρεύμα-Από την επόμενη διμηνία θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς
Ανάσα από τις υψηλές θερμοκρασίες-Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Κλιματιζόμενοι χώροι διαθέσιμοι στους πολίτες λόγω καύσωνα από Δήμο Λεμεσού
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού τη Δευτέρα
Συνεχίζεται η προσπάθεια για την ΑΤΑ, λένε συνδικαλιστές μετά τη συνάντηση με Υπ. Εργασίας
Απαντά στους Εικαστικούς Καλλιτέχνες ο Δήμος Λευκωσίας-Δηλώνει πρόθυμος να συζητήσει κατάρτιση νέας συμφωνίας
Ο Δήμος Λευκωσίας πήρε το κτήριο στέγασής του, ανέφερε το Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών
Ικανοποίηση Δήμου Στροβόλου για ανταπόκριση Κυβέρνησης σε προτάσεις του