Πιο κοντά στην οικογένεια του μεταφέρθηκε ο Λουρουτζιάτης

Μεταφέρθηκε από τα αστυνομικά κρατητήρια στην Λευκωσία όπου τελούσε υπό κράτηση στα κρατητήρια του αστυνομικού σταθμού στην Αραδίππου ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Λουρουτζιάτης.

Η μεταφορά έγινε για να μπορεί να βρίσκεται πιο κοντά στην οικογένειά του και να μην είναι αποκομμένος από τους οικείους του.
 
Ο Δήμαρχος Λάρνακας τελεί υπό οκταήμερη κράτηση, από το Σάββατο το απόγευμα μετά τις καταθέσεις του Γ.Δ. της εταιρείας Ηλέκτωρ Γιάννη Κοκότση, με τις οποίες τον ενέπλεξε στο σκάνδαλο του ΧΥΤΥ Κόσιης. Μαζί με τον κ. Λουρουτζιάτη συνελήφθησαν άλλα οκτώ άτομα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης Ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τρία ακόμα άτομα τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα.
 
Σε μια άλλη εξέλιξη ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος  έστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, με την οποία τον καλεί να απέχει των καθηκόντων του ως Δήμαρχος και κατ` επέκταση ως Πρόεδρος του Διαχειριστικού Συμβουλίου του ΧΥΤΥ της Κόσιης.
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών επικαλέστηκε την ανάγκη διαφύλαξης δημοσίου συμφέροντος, ενώ σημείωσε ότι δεν παραβιάζεται η αρχή της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
Επίσης, ο Υπουργός έθεσε σε άμεση διαθεσιμότητα έναν αορίστου χρόνου υπάλληλο του Υπουργείου Εσωτερικών που φέρεται να εμπλέκεται στην όλη υπόθεση. Έχει επίσης κινήσει τις διαδικασίες προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ώστε άλλοι τρεις μόνιμοι υπάλληλοι του ΥΠΕΣ να τεθούν σε διαθεσιμότητα.


  
 
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε η τιμή του λαδιού και άλλων προϊόντων-Τι καταγράφει το παρατηρητήριο τιμών
Ανοικτά του Παραλιμνίου σημειώθηκε η σεισμική δόνηση-Αισθητή σε διάφορες περιοχές της Κύπρου
Ανακοίνωση της Hermes Airport για όσους θα ταξιδέψουν-«Το κοινό να προσέρχεται τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την πτήση»
Δίωρη απροειδοποίητη απεργία πραγματοποίησαν οι οδηγοί λεωφορείων στη Λάρνακα
Σεισμική δόνηση στην Κύπρο-Έγινε αισθητή στη Λάρνακα
Μονή Σινά και επίθεση σε εκκλησία στη Δαμασκό στο επίκεντρο της Συνόδου-Τρεις ανακοινώσεις, ούτε λέξη για Τυχικό
Προωθεί ποινικές διώξεις για τα €25 εκατομμύρια εταιρείας Αμπράμοβιτς ο Έφορος Φορολογίας
Μειωμένες ποσότητες νερού στη Λευκωσία λόγω εργασιών-«Αποφύγετε τη σπατάλη για να διατηρηθεί η επάρκεια»
Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ισραηλινών μέσω του λιμανιού Λεμεσού
Επιστολή Τυχικού σε Αρχιεπίσκοπο-«Παραμένω ο κανονικός Μητροπολίτης Πάφου, δεν υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη»