Παμπορίδης: Δεν θα κινδυνέψουν ζωές από την απεργία

Το δικαίωμα της απεργίας είναι απολύτως σεβαστό, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως ευθύνη και υποχρέωση του κράτους είναι όπως διασφαλίσει ότι με τη συνεργασία και των νοσηλευτών καμία ζωή δεν θα κινδυνεύσει εξαιτίας της άσκησης του δικαιώματος της απεργίας.

Σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με αφορμή την επ’ αόριστο απεργία της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ,  ο κ. Παμπορίδης είπε πως βάσει της ενημέρωσης που είχε, «υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία”.

Εξέφρασε την ευχή να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις, οι οποίες θα είναι επείγουσες και θα πρέπει να τύχουν άμεσης αντιμετώπισης, ούτως ώστε να μην κινδυνεύσει καμία ζωή ή η υγεία των συμπολιτών μας.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει καλέσει την ΠΑΣΥΝΟ σε διάλογο, ο κ. Παμπορίδης ανέφερε πως η συγκεκριμένη Συντεχνία έχει προσκληθεί σε διάλογο μέσω ανοικτής επιστολής.

Συνέχισε λέγοντας ότι με τον Υπουργό Οικονομικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή, σημειώνοντας ότι η θέση είναι κοινή και είναι κυβερνητική.

Ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί να εκτιμηθεί το κόστος από την παραπομπή έκτακτων και επειγόντων περιστατικών στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Παμπορίδης σημείωσε πως κάτι τέτοιο, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να υπολογιστεί, καθώς εξαρτάται από τη ροή των επειγόντων και εκτάκτων περιστατικών τα οποία μπορούν να ανακύψουν.

Θέλουμε τα αυτονόητα 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης, είπε πως οι νοσηλευτές ζητούν τα αυτονόητα, ζητούν την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων, τα οποία έχουμε βάλει στο τραπέζι και συζητούν τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια.

“Παρόλα ταύτα αυτό που βλέπουμε είναι την απόλυτη άρνηση του κράτους να προσέλθει σε ένα εποικοδομητικό διάλογο με θέσεις, με προτάσεις, με σαφείς χρονοδιαγράμματα, για την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων. Το κράτος δυστυχώς μας εξαναγκάζει να προβούμε σε αυτές τις ενέργειες. Το κράτος δυστυχώς είναι αυτό που ταλαιπωρεί σήμερα τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το κράτος με την άτεγκτη στάση του είναι αυτό που θέλει να ταλαιπωρήσει τον κόσμο. Το κράτος είναι αυτό που θέλει να αγοράζει υπηρεσίες. Το κράτος είναι αυτό που ζητά να επιβαρύνει τα οικονομικά, τα δημοσιονομικά, το φορολογούμενο πολίτη, απλά για να μην κατέλθει σε ένα εποικοδομητικό διάλογο μαζί με την ΠΑΣΥΝΟ”, είπε.

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου