Λιμάνι Λεμεσού: Σε απεργία από τις 21 Μαρτίου οι πλοηγοί

  Σε επ' αόριστον απεργία από τις 21 Μαρτίου οι πλοηγοί στο λιμάνι Λεμεσού. Εξευτελιστική θεωρούν οι εργαζόμενοι στην πλοηγική υπηρεσία,  την προσφορά που επιλέχθηκε για την παραχώρηση θαλάσσιων υπηρεσιών, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης των εργασιών στο λιμάνι Λεμεσού. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. 
 
Οι εργαζόμενοι έτυχαν σήμερα ενημέρωσης από τους εκπροσώπους των Συντεχνιών ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΣΥΑΛΚ, ΣΥΠΑΛΚ και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ για  το περιεχόμενο των κανονισμών που κατατέθηκαν από το Υπουργείο Μεταφορών στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση των εργασιών στο Λιμάνι  Λεμεσού.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σε Συνέλευση τους συζητήθηκε η προσφορά που επιλέχθηκε για την παραχώρηση των θαλάσσιων υπηρεσιών με βάση την οποία ορίζεται ως αρχικό ποσό €500,000, ελάχιστο ετήσιο τέλος παραχώρησης €150,000 και κυμαινόμενο τέλος παραχώρησης αν είναι μεγαλύτερο του ελάχιστου ετήσιου τέλους ποσοστό 10,1% επί των ετήσιων εσόδων.

"Με βάση τα πιο πάνω και γνωρίζοντας ότι οι θαλάσσιες υπηρεσίες είναι υποστηρικτικού χαρακτήρα και δεν πρόκειται να συμβάλουν στην αύξηση του κύκλου εργασιών στο Λιμάνι, γίνετε αντιληπτό ότι η παραχώρηση τους σε ιδιώτες και η διάλυση της πλοηγικής υπηρεσίας δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, αντίθετα εξυπηρετεί αποκλειστικά τα ιδιωτικά συμφέροντα που εμπλέκονται", προστίθεται.
 
Στη ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως η πλοηγική υπηρεσία σήμερα αποφέρει ετησίως πέραν των €8,000,000  για την ΑΛΚ με το υπάρχων προσωπικό και το εξοπλισμό που διαθέτει, ενώ με την προτεινόμενη  σύμβαση παραμένει το εργατικό κόστος στην ΑΛΚ και θα αναμένει έσοδα από το 10,1%  επί των ετησίων εσόδων.

Έχοντας υπόψη τις προσφορές για το Τερματικό Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων με αρχικό ποσό €7,500,000, ελάχιστο τέλος παραχώρησης €7,000,000 και κυμαινόμενο τέλος 62,71%, για το τερματικό σταθμό πολλαπλής χρήσης, με αρχικό ποσό €2,000,000, ελάχιστο τέλος παραχώρησης €2,000,000 και κυμαινόμενο τέλος 52,1%, "οι εργαζόμενοι κρίνουν την πρόσφορα για τις θαλάσσιες υπηρεσίες εξευτελιστική", συνεχίζει η ανακοίνωση.
 
Ανακοινώνοντας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, την επ` αόριστον αποχή από την εργασία τους από τις 21 Μαρτίου, οι πλοηγοί καλούν τα κοινοβουλευτικά κόμματα να καταψηφίσουν τους προτεινόμενους κανονισμούς για την παραχώρηση των θαλάσσιων υπηρεσιών και να αποτρέψουν "το ξεπούλημα των υποδομών της ΑΛΚ".

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου