Γ. Περδίκης: ''Οταν τα λέγαμε εμείς για τα σκουπίδια, μας έλεγαν προκλητικούς και ακραίους''

Την δικαίωσή του εκφράζει το κίνημα των Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών για τα πολύκροτα σκάνδαλα με τα σκουπίδια και τα ελικόπτερα που βλέπουν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας.
 
Σε σχετική του δήλωση, ο πρόεδρος των Οικολόγων Γ. Περδίκης τονίζει ότι ιδίως το θέμα του ΧΥΤΗ το είχαν θέσει επανειλημμένα στην Βουλή.
 
''Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι. Το θέμα του ΧΥΤΗ το είχαμε θέσει επανειλημμένα στη Βουλή και μιλούσαμε για διαπλοκή και διαφθορά. Πολλοί μας είχαν πει προκλητικούς και ακραίους όταν μιλούσαμε για ελληνική μαφία στα σκουπίδια αναφερόμενοι στον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Είχαμε ζητήσει επανειλημμένα από τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Υπουργό Εσωτερικών  να διερευνηθεί πλήρως αυτή η υπόθεση, χρειάστηκε να υπάρξει απολογία από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους για να φέρει η Πολιτεία το θέμα στα δικαστήρια.

Είναι κόλαφος για την Κυπριακή Πολιτεία ένα σκάνδαλο που έχει καταγγελθεί πριν από 10 χρόνια από το Κίνημα Οικολόγων να ασχολείται σήμερα επειδή ομολόγησε ένας εμπλεκόμενος. 

Σε ότι αφορά τα ελικόπτερα και αυτό το είχαμε θέσει το 2008 στη Βουλή. Είχαμε συνεργαστεί με τον κ. Χασαπόπουλο, τότε, για να έρθει το θέμα στη Βουλή και πραγματικά μας είχε δημιουργηθεί η απορία για τον τρόπο που το χειρίστηκε η τότε Γενική Ελέγκτρια. Θεωρούμε ότι πρέπει να αναζητηθούν οι πιθανές ποινικές ευθύνες, αλλά να αναλάβει και ο καθένας τις πολιτικές ευθύνες. Και η κ. Γιωρκάτζη και ο κ. Λουρουτζιάτης πρέπει να αναλάβουν και τις πολιτικές ευθύνες'', αναφέρει χαρακτηριστικά στην δήλωσή του ο κος Περδίκης.

Δειτε Επισης

Πάει για του χρόνου η εξέταση του αιτήματος των εκτοπισμένων Ε/κ από το ΣτΕ
Καλεί σε διάλογο τους πολίτες ο Περδίκης-«Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων»
Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό