Aποχωρούν οι ρωσικές δυνάμεις από την Συρία

Την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, πέντε μήνες μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της χώρας στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σε συνάντηση που είχε στο Κρεμλίνο με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας και ξένους υπουργούς, δήλωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία έχουν εκπληρώσει σε μεγάλο βαθμό τον στόχο τους και έδωσε εντολή για εντατικοποίηση των διπλωματικών προσπαθειών της Ρωσίας για ειρηνευτική συμφωνία.
 
Τόνισε, ωστόσο, ότι η Μόσχα θα συνεχίσει την στρατιωτική της παρουσία στη Συρία. Ο ίδιος δεν έδωσε προθεσμία για την ολοκλήρωση της απόσυρσης των δυνάμεων, δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν στο λιμάνι της Ταρτούς στην επαρχία Λατάκια.
 
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε ότι ο Πούτιν έχει ήδη ενημερώσει τον Άσαντ για την απόφασή του.
 
"Η αποτελεσματική παρουσία των στρατιωτικών μας δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας. Πιστεύω ότι ο στόχος που είχε τεθεί από το υπουργείο Άμυνας και ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, εκπληρώθηκε.
 
Με τη βοήθεια του ρωσικού στρατού οι συριακές δυνάμεις κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Γι' αυτό έδωσα εντολή στον υπουργό Άμυνας από την Τρίτη να ξεκινήσει η απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους των στρατιωτικών μας δυνάμεων από τη Συρία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.
 
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Μπαράκ Ομπάμα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία , κατά την οποία τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας πολιτικής διευθέτησης του πολέμου στη Συρία.
 
Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφαση της αποχώρησης και στον Αμερικανό ομόλογό του Μπάρακ Ομπάμα. "Οι πρόεδροι τάχθηκαν υπέρ της ενίσχυσης της διαδικασίας για την πολιτική διευθέτηση της συριακής σύρραξης και διατύπωσαν την υποστήριξή τους προς τις συνομιλίες που αρχίζουν στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Πηγή: News247.gr 
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy-Κατηγοίες για εκβιασμό, σωματεμπορία και εξαναγκασμό σε πορνεία
Πέραν των 450 τραυματιών και 14 νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ
«Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»-Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό
Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο
Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο και καρφώθηκε σε ακινοποιημένο τρένο–Δεκάδες τραυματίες
Το Ισραήλ μετακινεί μονάδες στα σύνορα με τον Λίβανο-«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου»
H λίστα με τους έντεκα νεκρούς από την επίθεση στα προπύργια της Χεζμπολάχ-Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία-Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη-Φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ αύξησε τα επίπεδα ραδιενέργειας