''Βούλιαξε'' η Λεμεσός λόγω καρναβαλιού

Το μεγαλύτερο καρναβάλι στην ιστορία της, από άποψη συμμετοχών, παρουσίασε σήμερα η Λεμεσός. Στο φινάλε, αλλά και στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκε η σημερινή καρναβαλίστικη παρέλαση κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου. Η συγκέντρωση των αρμάτων άρχισε από τις 8.30 το πρωί κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’, από τα φώτα τροχαίας Εναερίου μέχρι τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου. Στην μία μετά το μεσημέρι άρχισε η  παρέλαση των Κανταδόρων, των  Μαζορέττων του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, της ομάδας κρουστών Batukinio, των Μαζορέττων Λεμεσού, και της Φιλαρμονικής του Δήμου.Είκοσι λεπτά αργότερα δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη της παρέλασης,  με επικεφαλής τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού με θέμα «Λεμεσός, το Διαμάντι της Μεσογείου» και τη συνοδεία της, με άρματα και ομάδες πεζών στους ρυθμούς ενιαίας μουσικής.
Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Καρναβαλιού, εκ μέρους των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Δήμου Λεμεσού, κ. Σκεύη Αντωνιάδου, στις 140 συμμετοχές συγκαταλέγονται πολλές ομάδες των 500 ατόμων, ενώ υπολογίζεται πως στο σύνολό τους οι καρναβαλιστές που έλαβαν μέρος στην μεγάλη παρέλαση ξεπέρασαν εφέτος τις 15 χιλιάδες. Πολύ μεγάλος κι ο αριθμός των παρευρισκομένων στην μεγάλη παρέλαση, που αποτελεί την κορυφαία πράξη στο …αποκορύφωμα των εκδηλώσεων του καρναβαλιού της Λεμεσού. Ήδη το τελευταίο δεκαήμερο στα ξενοδοχεία της Λεμεσού παρατηρείται κορεσμός, από τους επισκέπτες που κατέλυσαν ειδικά για να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού.

Τι θα δούμε!  «Ό,τι βλαστάνει κι ό,τι πετά το τρώμε»
 
Οι καρναβαλιστές έδωσαν και φέτος τον καλύτερό τους εαυτό.  Τα άρματα ήταν για άλλη μια χορνιά σατυρικά,  καλλιτεχνικά, όμορφες κι έξυπνες κατασκευές, εμπνευσμένες από την οικονομική κρίση, το κυπριακό και τη βουλή, ενώ πολλές ομάδες επέλεξαν άρμα και στολές από ήρωες του μαγικού κόσμου του Ντίσνεϊ και παραμύθια. Την έκπληξη εφέτος με την παρουσία του στην παρέλαση, για πρώτη φορά, έκανε το σατυρικό άρμα του Δήμου με τίτλο «ό,τι βλαστάνει και πετά εμείς το τρώμε». 
 
 
Ανάσα στην οικονομία της πόλης 
 
Εντωμεταξύ, βαθιά ανάσα στην οικονομία της Λεμεσού φέρνει το Καρναβάλι Λεμεσού, με την αγορά και τα ξενοδοχειακά καταλύματα να επωφελούνται. Η πόλη βουλιάζει από επισκέπτες, με την πληρότητα στα ξενοδοχεία να αγγίζει το 100%.
Σημαντικό ρόλο παίζουν οι πολλές εκδηλώσεις σε όλο το δεκαήμερο (πχ Νυχτερινή Παρέλαση της Πελλόμασκας, Ποδαράτη) που δείχνουν ότι το καρναβάλι μας δεν είναι μόνο η Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής. Αυτό το νόημα έχει και το ΜΙΚΑΡΕΜ που γίνεται 21 μέρες μετά το τέλος των Αποκριών.
Το γεγονός αυτό φέρνει αέρα αισιοδοξίας και χαμόγελα ενόψει καρναβαλικού τριημέρου. Αγορά και τουρισμός,οι μεγάλοι κερδισμένοι μια ανάσα πριν την καρναβαλική παρέλαση.
 
(Πληροφορίες: Reporter, e-lemesos) 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση Κύπρου για Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα