Φώναξε παρών ο Απόλλωνας (photos)

Τη χαρά της νίκης έπειτα από τρείς αγώνες γεύτηκε ο Απόλλωνας που επικράτησε με 2-1 της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος» στο θεωρητικά ευκολότερο παιχνίδι της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος.
Φρέιρε στο 53’ και Παπουλής στο 72’ με πέναλτι, ήταν οι σκόρερ για την ομάδα της Λεμεσού που ήταν καλύτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα. Η Νέα Σαλαμίνα μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά του Μακρίεφ στο 84’, ο οποίος έφτασε τα 16 γκολ στο πρωτάθλημα και πέρασε στη δεύτερη θέση των σκόρερ.
 
Στον προπονητή του Απόλλωνα Πέδρο Εμάνουελ αφιέρωσε το έκτο φετινό του τέρμα ο Παπουλής, δείχνοντας την στήριξη των ποδοσφαιριστών προς τον Πορτογάλο προπονητή, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα.
 
Ο Απόλλωνας έφτασε τους 53 βαθμούς και ανέβηκε μόνος στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενος την ήττα της Ομόνοιας στο ντέρμπι αιωνίων με τον ΑΠΟΕΛ.
 
Αργός ρυθμός
Ισοδύναμο ήταν το πρώτο ημίχρονο με τον Απόλλωνα να προσπαθεί αλλά να μην καταφέρνει να επιβάλλει τον ρυθμό του. Ένα σουτ του Ντα Σίλβα στο 8’ πέρασε πάνω από την εστία του Στέινμπορς, ενώ στο 10’ ο Απόλλωνας απείλησε εκ νέου με τον Ελίζιο να μην βρίσκει στόχο.
 
Πάνω από τα δοκάρια πέρασε το απευθείας κτύπημα φάουλ του Ντα Σίλβα στο 14’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η Σαλαμίνα επισκέφθηκε απαιτήσεις για πρώτη φορά την εστία του Βάλε όταν το φάουλ του Κούλλη Παύλου στο 14’, ενώ ο Κύπριος επιθετικός επιχείρησε ανεπιτυχώς να νικήσει τον Βάλε και στο 18’.
 
Πάτησε γκάζι
Πιο γρήγορος και απρόβλεπτος ήταν ο Απόλλωνας στην επανάληψη. Οι παίκτες του Πέδρο Εμάνουελ κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πατούσαν πιο εύκολα στην εστία του Μιχαήλ. Στο 47’ οι γαλάζιοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Μάγκλιτσα να αστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής σε ανυπεράσπιστη εστία, ενώ το σουτ του Παπουλή ένα λεπτό αργότερα κατέληξε στην αγκαλιά του Στέινμπορς.
 
Τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Φρέιρε μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντα Σίλβα, ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα δίνοντας προβάδισμα στον Απόλλωνα. Στο 68’ ο Μάγκλιτσα έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Στέινμπορς.
 
Τρία λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας κέρδισε πέναλτι όταν σε σουτ του Γκιέ εντός περιοχής η μπάλα κτύπησε σε χέρι αμυνομένου. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Φώτης Παπουλης, με τον Ελλαδίτη επιθετικό να σημαδεύει σωστά στην αριστερή πλευρά της εστίας του Στέινμπορς και να γράφει το 2-0.

 
 

 

 
Στο 84’ η Σαλαμίνα μείωσε στο σκορ με ωραία κεφαλιά του Μακρίεφ, εντούτοις στα λεπτά που απέμεναν ο Απόλλωνας διατήρησε χωρίς δυσκολία το υπέρ του προβάδισμα και επέστρεψε στις επιτυχίες. 
 
- Στους αγωνιστικούς χώρους ύστερα από απουσία έξι μηνών επέστρεψε ο Νούνο Λόπες, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φίλους του Απόλλωνα. 
 
Ταυτότητα αγώνα
Απόλλων (Πέδρο Εμάνουελ): Βάλε, Ελίζιο (23' Βασιλείου), Ζοάο Πέδρο, Φρέιρ, Μοντέιρο, Ντα Σίλβα (55' Λόπες), Σατσέτι, Παπουλής, Μέζκα (76' Κυριάκου), Γκιέ Γκιέ, Μαγκλίτσα.

Νέα Σαλαμίνα (Γιαν ντε Γιόνγκε): Στέινμπορς, Άντιτς (30' Γκράιμς), Τσιγκουινί, Κούσουλος, Τσίνα, Σκοπελίτης, Φούσκο (63' Γκόμες), Τσούρουριτς, Παύλου (67' Μακρίεφ), Πεδρίτο, Λίλιου.

Σκόρερ: Φρέιρ 53', Παπουλής 72' πεν. / Μακρίεφ 84'

Κίτρινες: Λόπες, Μαγκλίτσα / Άντιτς (2η), Φούσκο, Λίλιου

Αποβολές:

Γήπεδο: Τσίρειο

Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης

Α' Βοηθός: Αθηνόδωρος Ιωάννου

Β' Βοηθός: Κυριάκος Σωκράτους

4ος: Ανδρέας Ορθοδόξου

Παρατηρητής: Παναγιώτης Γερασίμου
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ 
ΠΕΔΡΟ ΕΜΑΝΟΥΕΛ:«Η Νέα Σαλαμίνα άξιζε να είναι στην εξάδα επειδή έκανε καλό πρωτάθλημα και ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο σήμερα. Έπρεπε να δουλέψουμε σκληρά από την αρχή και μπήκαμε καλά στο παιχνίδι χωρίς όμως μεγάλη ευκαιρία. Στο δεύτερο μισό ισορρόπησε η Νέα Σαλαμίνα. Ξέραμε πού θα χτυπούσε η Νέα Σαλαμίνα και είχαμε προετοιμαστεί για αντεπιθέσεις και στημένα, οι παίκτες δούλεψαν καλά σε αυτούς τους τομείς. Ξέραμε ότι για να κερδίσουμε έπρεπε να έχουμε υπομονή, να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα και καταφέραμε να σκοράρουμε δύο φορές. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον έλεγχο, όμως όταν προέρχεσαι από τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια και δέχεσαι γκολ μπαίνει μια μικρή πίεση. Στο τέλος αξίζαμε τους τρεις βαθμούς. «Δεν μου άρεσε που δεχτήκαμε γκολ, αλλά το σημαντικό ήταν η νίκη και ο χαρακτήρας που έδειξε ξανά η ομάδα, σε μια δύσκολη περίοδο που όλοι μας κριτικάρουν. Οι παίκτες έδειξαν ότι έχουν ποιότητα και θα παλέψουμε κάθε παιχνίδι για τη νίκη».