Σε περίπτωση συμφωνίας θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για ενημέρωση του λαού

To θέμα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης έχει συζητηθεί ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, και αποτελεί κοινή αντίληψη ότι, σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία στο τραπέζι των συνομιλιών, θα πρέπει να υπάρξει εκείνος ο χρόνος που απαιτείται, ένας με δύο μήνες στα σίγουρα, για να ενημερωθεί ο κυπριακός λαός, που εξάλλου στο τέλος της μέρας θα έχει και τον τελικό λόγο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ στην εκδήλωση του ΚΥΠΕ, με θέμα , «Το Κυπριακό και τα ΜΜΕ: Η Δεοντολογία και η Ενημέρωση»
 
Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η ενημέρωση που θα γίνει προς τους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους πρέπει να βασίζεται στην ίδια ανάγνωση των όσων έχουν συμφωνηθεί, κάτι που θα αποτυπώνει και στην πραγματικότητα ότι μια λύση δεν θα αφήσει νικητές και ηττημένους. "Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αποτελεί ενημέρωση, αλλά θα προκαλεί σύγχυση στον κυπριακό λαό", επεσήμανε.
 
Αναφέρθηκε στην η ανάγκη προετοιμασίας του λαού για μια ενδεχόμενη συμφωνία λύσης που θα τεθεί ενώπιον του, σημειώνοντας πως αυτό είναι αναγκαίο για να καλλιεργηθεί έγκαιρα αυτό που ονομάζουμε κουλτούρα λύσης, αν και έχει, όπως είπε, την έντονη πεποίθηση ότι οι Ελληνοκύπριοι, η πλειοψηφία τους, είναι έτοιμοι για λύση, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.
 
Αναφερόμενος στις διαρροές, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως αυτές επηρεάζουν αρνητικότατα τους στόχους και επιδιώξεις μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. "Για παράδειγμα, στην παρούσα διαδικασία μια θέση της τουρκικής πλευράς η οποία προβάλλεται ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα είναι η απαίτηση όπως η ουσία του εδαφικού που αγγίζει και την ανταλλαγή χαρτών, συζητηθεί στο τέλος της διαδικασίας και αν είναι δυνατόν εκτός Κύπρου, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εμπιστευτικότητα. Είναι μια προσέγγιση με την οποία διαφωνεί η δική μας πλευρά και όταν προβάλουμε τη θέση μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με επιχειρήματα από την άλλη πλευρά που περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, και το θέμα των διαρροών στην ελληνοκυπριακή πλευρά", ανέφερε.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό