Δεν στήριξα τον Χρυσαυγίτη στήριξα το δίκαιο

«Η ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ», όπως γράφουν τα πρωτοσέλιδα. «Η ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ». ΟΠΩΣ ΠΡΑΤΤΩ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ.
 
Με αυτή την ανάρτηση η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους θέλησε να απαντήσει στα δημοσιεύματα ανανφορικά με την αντίθεσή της στο θέμα της αποβολής του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελ.Συναδινού, από το Ευρωκοινοβούλιο.
 

Να θυμίσουμε ότι πριν δύο μέρες μία επίσημη τοποθέτηση του Χρυσαυγίτη Βουλευτή, Ελ.Συναδινού, ότι “οι Τούρκοι είναι βάρβαροι και βρώμικοι, σκυλιά που γαβγίζουν" ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, οδήγησε τον Μάρτιν Σουλτς να λάβει μέτρα ανακοινώνοντας την απόφαση για αποβολή και αποχώρηση του Συναδινού.

Λαμβάνοντας θέση την Πέμπτη η κα. Θεοχάρους που βρισκόταν στο Στρασβούργο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συμμετείχε στην Ολομέλεια όπου συνέβη το περιστατικό, εξέδωσε δελτίο τύπου λέγοντας:
 
«...σαν ακούσαν οι αρχόντοι του παιδιού την αφοβιά, ξεκινάν με λύκου δόντι και με λιονταριού προβιά...
 
 Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,  Μάρτιν Σιουλτς, απέβαλε  άδικα και αναίτια, εκτελώντας κατά την άποψή μου καταχρηστικά τις εξουσίες που του παρέχει το αξίωμά του, τον  Ευρωβουλευτή  Ελευθέριο Συναδινό (Mη Eγγεγραμμένοι), διότι ανέγνωσε αποσπάσματα δύο Τούρκων συγγραφέων, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περασμένη Τετάρτη. Πρόκειται για τους συγγραφείς Μουσταφά Ναϊμά και Μαχμούτ Κεριμεντίν. (Quotations from the Ottoman scholar Mustafa Naima, as well as the historian Mahmoud Kerimentin).
 
Οι δύο συγγραφείς  περιγράφουν τους συμπατριώτες τους ως επιθετικά σκυλιά όταν αισθάνονται ασφαλείς, που βάζουν την ουρά στα σκέλια, όταν κάποιος αντισταθεί.
 
Ασχέτως, εάν είναι επιτυχής ή όχι ο χαρακτηρισμός των δύο Τούρκων συγγραφέων και ασχέτως αν συμφωνεί κάποιος μαζί τους, ο κάθε Ευρωβουλευτής έχει το δικαίωμα της έκφρασης και ουδείς δύναται να του το στερεί αυθαίρετα και καθ υπερβολήν, ιδιαιτέρως αν ο ίδιος πολλάκις παρεκτρέπεται. Ο καταχρηστικός χαρακτήρας της άσκησης των εξουσιών του κ. Σουλτς ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι εμφανής από το γεγονός ότι σε άλλες περιπτώσεις  επιδεικνύει, για  λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, υπέρμετρη ανοχή».

 
 

Δειτε Επισης

Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό