Εισαγόμενοι πληρωμένοι δολοφόνοι


Η σύλληψη του Ρώσου υπηκόου στη Λάρνακα την Πέμπτη επαναφέρει την υπόθεση εισαγόμενων πληρωμένων δολοφόνων στην Κύπρο.
Στην Κύπρο αυστηρά ομιλούντες δεν έχουμε οργανωμένο έγκλημα με την έννοια του όρου  αλλά οργανωμένες εγκληματικές ομάδες που ερίζουν για την επικράτησή τους στην εδαφική επικράτεια του νησιού.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό εγκληματικά στοιχεία έχουν χρησιμοποιήσει πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό για να γίνει αφενός πιο σωστά η «δουλειά» τους και αφετέρου να  μην εγείρουν υποψίες εις βάρος του μια που η αστυνομία γνωρίζει  πράγματα και πρόσωπα, λόγω ακριβώς της  μικρής κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Έρχονται στην Κύπρο μόνο για μεγάλα κτυπήματα
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις των τελευταίων χρόνων κατά τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν επαγγελματίες δολοφόνοι από το εξωτερικό ήταν η περίπτωση πληρωμένου δολοφόνου από την Ολλανδία ο οποίος κατάφερε δολοφονικά κτυπήματα σε ανθρώπους της νύκτας  το 2002. Η υπόθεση διαλευκάνθηκε όταν ο δολοφόνος έχασε την ζωή του σε δυστύχημα με την μοτοσυκλέτα που οδηγούσε και η αστυνομία κατάφερε να ξετυλίξει το κουβάρι των δραστηριοτήτων του στην Κύπρο. Ακόμα δυο περιπτώσεις  χρήσης πληρωμένων δολοφόνων  ήταν οι δολοφονίες στην Λεμεσό του 67χρονου πρώην ιδιοκτήτη καμπαρέ Μιχάλη Κακανθύμη τον Ιούλιο του 2009 και η πενταπλή δολοφονία στην Αγία Νάπα, στόχος της οποίας ήταν γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής το 2012.

Σε επαγγελματία δολοφόνο φαίνεται να «χρεώνουν» οι διωκτικές αρχές και  την δολοφονία του Γιώργου Γεωργίου Τσικίτο που έγινε  την 1η Μαρτίου στην Πύλα.
Προς την κατεύθυνση αυτή στρέφονται και οι έρευνες  στην Λάρνακα οι οποίες οδήγησαν χθες σε τρεις συλλήψεις, δυο Ελληνοποντίων και ενός Ρώσου. 
Για την δολοφονία Κακανθύμη συνελήφθη στην Αθήνα 43χρονος αραβικής καταγωγής που κυκλοφορούσε με ελληνικό διαβατήριο.

Τον Ιούνιο του 2012 στην Αγία Νάπα έπεφταν νεκροί από σφαίρες οι πέντε σωματοφύλακες γνωστού επιχειρηματία μετά από ενέδρα που τους έστησαν. Και οι πέντε πυροβολήθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο που βρισκόντουσαν και παρόλο που οπλοφορούσαν . Στόχος της επίθεσης ήταν ο επιχειρηματίας ο οποίος όμως δεν βρισκόταν μέσα στο όχημα εκείνη την ώρα. Για την δολοφονία συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε ισόβια δυο Ελλαδίτες ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, 30 ετών, και ο Αναστάσιος Τσεχιλίδης, 42 ετών. 
  
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ