Γιώργος Τίρρης: Έχω μάθει να παλεύω για τα πάντα

Η ιστορία του 27χρονου σήμερα Γιώργου Τίρρη προκαλεί συγκίνηση και θαυμασμό και δεν είναι μια τυχαία και οποιαδήποτε υπόθεση.  

Ο Γιώργος είδε την ζωή του να αλλάζει από την μια μέρα στην άλλη πριν από επτά χρόνια. Όταν, παράλληλα με τις σπουδές του, εργαζόταν σε οικοδομή για να βγάλει τα προς το ζην και έπεσε από τον δεύτερο όροφο της οικοδομής και ύψος οκτώ μέτρων.  

Το ατύχημα του προκάλεσε σοβαρό πρόβλημα στα κάτω άκρα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να παραμείνει δύο μήνες στην Εντατική και κατόπιν 5 μήνες σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης.  

Κι όμως… αν άλλοι ισχυρίζονταν στην θέση του πως έχουν τρομακτικά προβλήματα και είναι απαισιόδοξοι, ο ίδιος απέχει από οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια ή θέση, αποδεικνύοντας ότι όταν ο άνθρωπος θέλει, όλα είναι δυνατά: «Εχω μάθει να βιώνω τα πάντα με αυτό το πρόβλημα πλέον. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση και της οικογένειας μου και των φίλων μου και της κοπέλας μου. Αισθάνομαι μια χαρά, δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα», δηλώνει στον Ρεπόρτερ online, συμπληρώνοντας πως τα ζητήματα στα οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες σχετίζονται κυρίως με την έλλειψη προσβασιμότητας σε πεζοδρόμια και χώρους στάθμευσης.

«Φυσικά και έχω συμβιβαστεί και προσπαθώ να ζήσω με τα δεδομένα που έχω μπροστά μου. Δεν έχω προβλήματα συμπεριφοράς, έχω προβλήματα με την προσβασιμότητα, πεζοδρόμια και πάρκινγκ, αυτού του είδους τα προβλήματα αντιμετωπίζω. Κατά τα άλλα, στα υπόλοιπα ζω κανονικά, όπως ζει ένας φυσιολογικός άνθρωπος».  

Ο Γιώργος υπηρετούσε στην 31 Μοίρα καταδρομών στο Σταυροβούνι. Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας (88 Β’ ΕΣΣΟ) στον Λόχο Ορεινών Καταδρομών. Παρόλα αυτά, συνεχίζει να παρουσιάζεται ως έφεδρος στη μονάδα του, ενώ επί της ουσίας έχει απαλλαχθεί από οποιαδήποτε στρατιωτική υποχρέωση λόγω της κατάστασής του. 

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, η καταρρίχησή του με το ειδικό τροχοκάθισμα με το οποίο κινείται, από ύψος 30 μέτρων, προκάλεσε εκατοντάδες σχόλια από χρήστες του διαδικτύου που του έδωσαν συγχαρητήρια για το εγχείρημα. Βρέθηκε στο στρατόπεδο Στέλιου Μαυρομμάτη, όπου με τη βοήθεια των Μόνιμων Στελεχών της ΕΦ ανέβηκε στον πύργο εκπαίδευσης των καταδρομών ύψους 30 μέτρων και καταρριχήθηκε.

Στην συγκεκριμένη άσκηση, είχε εκπαιδευτεί την περίοδο που υπηρετούσε στις καταδρομές. «Είμαι απαλλαγμένος από την Εθνική φρουρά, λόγω της αναπηρίας μου, απλά κατόπιν συνεννόησης και για με τιμήσουν κατά κάποιον τρόπο, εντελώς καλοπροαίρετα, τα στελέχη των καταδρομών και μετά που τους είπα ότι θέλω να κάνω την συγκεκριμένη καταρρίχηση από τον πύργο με δέχτηκαν να πάω να κάνω αυτό το πράγμα». 


Πέραν αυτού, πάντως, η αγάπη του για την γυμναστική και οτιδήποτε σχετίζεται με την σωματική άσκηση είναι τεράστια. «Ασχολούμαι με το body building wheel chair. Ετσι λέγεται η κατηγορία στην οποία αγωνίζομαι. (σ.σ. στο συγκεκριμένο έχει λάβει και διάκριση). 

Επίσης ασχολούμαι με το παρα-ολυμπιακό άθλημα της άρσης βαρών σε πάγκο. Κάνω και cross fit και γενικά περνάω πάρα πολλές ώρες στα γυμναστήρια. Ασχολούμαι με τις επικίνδυνες ασκήσεις των καταδρομών και με αγωνιστικό αυτοκίνητο τροποποιημένο στην κατάστασή μου, ούτως ώστε να μπορώ να το οδηγώ».    

 


Όσο για το εάν κάνει όνειρα και ποια είναι αυτά ; 
Σε 4-5 χρόνια θέλω να έχω ένα παιδί, ευελπιστώ να πάρω μέρος στους παραολυμπιακούς αγώνες, χωρίς να παραβλέπω τις αγαπημένες μου συνήθειες. Θέλω να κάνω και πτώση από αλεξίπτωτο».  

 

 

 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου