Τίτλοι τέλους για το ΕΥΡΩΚΟ –Συνενώνεται με το Κίνημα Αλληλεγγύη

Προς συγχώνευση με την Αλληλεγγύη της Ελένης Θεοχάρους οδεύει το Ευρωπαϊκό Κόμμα του Δημήτρη Συλλούρη.

Την ερχόμενη βδομάδα 16 του μήνα, θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του κόμματος, στο πλαίσιο του οποίου θα κατατεθεί πρόταση για συνένωση με τον Κίνημα Αλληλεγγύη. Πρόκειται για πρόταση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΚΟ, η οποία εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο και θα τεθεί προς τελική έγκριση στο Συνέδριο του κόμματος. Μέχρι στιγμής, η απόφαση αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα από τα υπόλοιπα όργανα του ΕΥΡΩΚΟ και ως εκ τούτου η έγκριση από το Συνέδριο είναι τυπική και η συνένωση θεωρείται σίγουρη.
 
Παραμερίζοντας τις κομματικές του φιλοδοξίες, το ΕΥΡΩΚΟ θα συγχωνευτεί πριν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το Κίνημα «Αλληλεγγύη», με επικεφαλής την Ελένη Θεοχάρους, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, σε διάσκεψη Τύπου στην οποία προέβη σε απολογισμό της πορείας του κόμματός του.

«Πριν τις εκλογές θα υπάρχει το Κίνημα Αλληλεγγύη ενισχυόμενο από τα πρόσωπα, το δυναμικό, τις ιδέες, τις πολιτικές, το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Κόμματος» είπε ο Δημήτρης Συλλούρης, προσθέτοντας πως «αυτή τη θυσία την κάνουμε χωρίς καμία απαίτηση σε κομματικό ή προσωπικό επίπεδο» και κάλεσε το λαό να στηρίξει την καινούρια αυτή επιλογή.

Ερωτηθείς αν την επομένη των εκλογών θα υπάρχει μόνο το Κίνημα Αλληλεγγύη στο οποίο θα προσχωρήσει το Ευρωπαϊκό Κόμμα, ο κ. Συλλούρης απάντησε καταφατικά.

Το ΕΥΡΩΚΟ, σημείωσε, αντιλαμβανόμενο το μέγεθος των κινδύνων, παραμερίζει τις κομματικές του φιλοδοξίες και στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές συνενώνει τις δυνάμεις του με το Κίνημα «Αλληλεγγύη».

«Ο πολιτικός στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να δώσουμε στους πολίτες μια αξιόπιστη εκλογική επιλογή με ικανούς και έντιμους υποψήφιους που να είναι μακριά από τη διαφθορά και τη διαπλοκή» είπε.

«Την ίδια στιγμή φιλοδοξούμε να δώσουμε καινοτόμες και εφαρμόσιμες προτάσεις ικανές να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να μηδενίσουν τους κινδύνους που απειλούν την πατρίδα και το λαό μας» συμπλήρωσε.

«Η επιτυχία στην οποία προσδοκούμε είναι να δημιουργήσουμε μια νέα κοινωνική πλειοψηφία που θα αλλάξει τα πολιτικά πράγματα στον τόπο μας και θα τιμωρήσει τον παλαιοκομματισμό των κομμάτων της διαπλοκής, της διαφθοράς, των προβλημάτων και της διάλυσης που είναι η αιτία της καταστροφής μας» επεσήμανε.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι δεν θα ηγείται κανένας του ψηφοδελτίου και ότι οι 56 υποψήφιοι, συμπεριλαμβανομένων του ιδίου και της Ελένης Θεοχάρους, θα χρειάζονται σταυρό προτίμησης. Επικεφαλής της Αλληλεγύης, είπε, θα είναι η κ. Θεοχάρους.

Ανέφερε ακόμα ότι οι υποψήφιοι θα επιλεγούν με αξιολογικά κριτήρια και πως θα υπάρχουν υποψήφιοι που δυνατόν να προέρχονται από διάφορα κόμματα.

Αύριο το πρωί, είπε, θα ανακοινωθούν οι έξι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου της Λάρνακας.

Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε την άποψη πως η προσφορά του ΕΥΡΩΚΟ όλα αυτά τα χρόνια και η κομματική και προσωπική θυσία που κάνει με τη συνένωση με το Κίνημα «Αλληλεγγύη» θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. «Θεωρώ ότι η κυπριακή κοινωνία σε ένα ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που παίρνουν όλα τα παλιά κόμματα μαζί, ζητά κάτι το καινούριο. Αυτό το καινούριο θα το δώσει η Ελένη Θεοχάρους με το Κίνημα Αλληλεγγύη με τη δική μας βοήθεια και συνεργασία» επανέλαβε.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως «αν ψάχναμε συνεργασίες για απλή εκλογική δεν θα αποκλείαμε τη συνεννόηση και τη συνεργασία με οποιοδήποτε από τα υφιστάμενα κόμματα. Αν ψάχναμε για να βολευτούμε θα δεχόμασταν προτάσεις που άμεσα ή έμμεσα ήρθαν προς εμάς, μέχρι κι άλλα αξιώματα προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος, και συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κόμματος σε άλλα κόμματα».
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Μετά τον καυγά, τελικά βρέθηκαν Αθηνά Μιχαηλίδου και Αννίτα Δημητρίου
Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»