Ο Τιμούρ, o Καϊάφας και η ελεύθερη πτώση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Πολύ σημαντικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν τους προπονητές ανά το παγκόσμιο, δημοσιοποιεί η ιστοσελίδα coachworldranking.com, με τελευταία αξιολόγηση τις 7 Μαρτίου του 2016.
 
Από τους προπονητές που εργάζονται στην Κύπρο στην ψηλότερη θέση βρίσκεται ο τεχνικός της Ανόρθωσης Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίος είναι στην 140η θέση της κατάταξης και ακολουθεί ο Ζλάνταν Μιλόγεβιτς της Ομόνοιας (154).  Ο Πέδρο Εμάνουελ του Απόλλωνα είναι στην 196η θέση, ενώ δύο θέσεις πιο κάτω βρίσκεται ο προπονητής της ΑΕΚ, Τόμας Κρίστιανσεν.
 
Ο Τιμούρ Κετσπάγια βρίσκεται στη θέση νούμερο 235 και παρουσιάζει διαρκώς άνοδο. Οι συνεχόμενες επιτυχίες του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, δίνουν και βαθμούς στον Γεωργιανό τεχνικό που δείχνει ικανός για να ανέβει ακόμη πολλά σκαλοπάτια στον πίνακα αξιολόγηση των προπονητών ανά το παγκόσμιο.
 
Όσο αφορά του Κύπριους προπονητές πιο ψηλά συναντάμε τον προπονητή του Άρη Κώστα Καϊάφα (355), με τον Νίκκι Παπαβασιλείου της Σλόβαν Μπρατισλάβας να ακολουθεί στην 447η θέση. 
 
Ο Απόστολος Μακρίδης σύμφωνα με την ιστοσελίδα Football coach world ranking βρίσκεται στη θέση 632 του κόσμου, από τη θέση 715 όπου βρισκόταν. Εντυπωσιακή η άνοδος για τον προπονητή της Πάφου που οδηγεί την ομάδα προς την σωτηρία, ενώ είχε παραλάβει την Πάφο σε πολύ δυσμενή βαθμολογική θέση.
 
Σε ότι αφορά την σχετική λίστα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται πολύ χαμηλά. Ο πρώην προπονητής του ΑΠΟΕΛ και νυν της Αλ Νασρ είναι στη θέση 1152 του κόσμου. Θυμίζουμε πως στις 3 Δεκεμβρίου του 2012 ο Γιοβάνοβιτς ήταν στο νούμερο 88 του πλανήτη!
 
Στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται ο τεχνικός της Μπαρσελόνα Λουίς Ενρίκε. Ακολουθούν οι Έμερι (Σεβίλλη), Αλέγκρι (Γιουβέντους), Γκουαρδιόλα (Μπάγερν) και Σιμεόνε (Ατλέτικο).