Ένας νοσηλευτής απαντά στον Αβέρωφ

Με ανοικτή επιστολή μέσω του Reporter επιλέγει να απαντήσει ένας νοσηλευτής στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο οποίος διερωτήθηκε πρόσφατα «γιατί οι νοσηλευτές δεν ψάχνουν αλλού δουλειά, με καλύτερους όρους εργοδότησης, αφού κανένας δεν τους υποχρεώνει να εργάζονται με συμβάσεις που δεν τους ικανοποιούν».
 
Η επιστολή

Αγαπητέ κ. Αβέρωφ, που ζητάς από όσους νοσηλευτές δεν τους αρέσει να γυρευτούν αλλού, θέλω να σου πω τα εξής: Είμαι απόφοιτος νοσηλευτής πανεπιστημιακού επιπέδου στην Κύπρο, το Πανεπιστήμιο δεν χρειάζεται να το αναφέρω. Άλλωστε, γι΄αυτά που θέλω να πω δεν νομίζω να έχει σημασία.

Πρόσφατα ακούσαμε όλοι δηλώσεις από αξιωματούχους της δημοκρατίας να απαντούν σε κάποια θέματα που αφορούν το νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Επίσης ακούσαμε από τα ΜΜΕ για πολλά θέματα σε σχέση με τα δημόσια νοσοκομεία, όπως απεργίες από τους γιατρούς, νοσηλευτές, κλίμακες μισθών, αναγνώριση, δικαιώματα κλπ.

 Όταν άκουσα για τη στάση εργασίας των γιατρών, η πρώτη μου αντίδραση ήταν ένα χαμόγελο, μάλλον ειρωνικό. Θυμήθηκα τις πρώτες απεργίες που έγιναν όταν ακόμα ήμουν φοιτητής στο νοσοκομείο. Η πρώτη μου σκέψη ήταν «μα καλά, οι ασθενείς;».

Είμαι νοσηλευτής και ίσως είναι ένα από τα λίγα επαγγέλματα που πάντα κάποιος μένει πίσω να δουλεύει ακόμη και στην απεργία. Οι νοσηλευτές είναι εκεί 24 το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.

Για το θέμα του μισθού, θέλω να σου πω ότι ο μισθός πρέπει να είναι ανάλογος των ευθυνών κι αν αρχίσω να μιλώ για τις ευθύνες που έχουν οι νοσηλευτές δεν νομίζω ότι θα σταματήσω να γράφω σύντομα. 

Αναρωτιέμαι, αν σταματούσαν να εργάζονται οι νοσηλευτές έστω και για μια ώρα, πόσα θα μπορούσαν να συμβούν. Και σας θυμίζω κ. Αβέρωφ,  που προτρέπεις σε όποιον «δεν αρέσει» να γυρευτεί αλλού, ότι τα άτομα που έχουν οι άνθρωποι δίπλα τους στις δύσκολες για την υγεία τους στιγμές, είναι οι νοσηλευτές.

Τα λαϊκίστικα τύπου «αν δεν σας αρέσει να πάτε αλλού» είναι πολύ ωραίος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος. Μπράβο σας!

Ν. Π.
  
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση Κύπρου για Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα