Ολοταχώς για νέο ρεκόρ βαδίζει ο ελληνικός τουρισμός το 2016

Βασική πρόκληση είναι ένας διττός στόχος ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη με ταυτόχρονη δημοσιονομική προσαρμογή. Κύριος στόχος της κυβέρνησης μας είναι να έχουμε ανάκαμψη με κοινωνική δικαιοσύνη

Πλώρη για νέο ρεκόρ αφίξεων έχει βάλει και εφέτος ο ελληνικός τουρισμός, καθώς τα μηνύματα που έρχονται από το Βερολίνο και τη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση, ITB 2016, μόνο ως θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν. Μάλιστα σε δηλώσεις της και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά επισήμανε ότι, «τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι ενθαρρυντικά και διαφαίνεται ότι το 2016 θα αποτελέσει μία χρονιά ακόμη καλύτερη από το 2015».
Οι εκπρόσωποι των Tour Operators που διακινούν σημαντικό μερίδιο του ευρωπαϊκού τουρισμού, μετέφεραν στην υπουργό στοιχεία που επιβεβαιώνουν την θετική εικόνα στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα. Ανάλογη εικόνα μετέφερε στην Υπουργό και ο Γερμανικός Σύνδεσμος Ταξιδίων DRV, που επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. NorbertFiebig με δηλώσεις του στα ΜΜΕ για αυξητική πορεία των κρατήσεων.

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης εκτίμησε ότι οι διεθνείς αφίξεις, για το σύνολο του έτους, μπορεί να ανέλθουν στα 25 εκατ. (27,5 εκατ. συμπεριλαμβανομένης και της κρουαζιέρας) από 23,5 εκατ. το 2015. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα συνολικά έσοδα μπορεί να ανέλθουν στα 15 δισ. ευρώ από 14,2 δισ. ευρώ το 2015.

Στην παρέμβαση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Ρέτσος αφού υπογραμμίζει τη δυναμική του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και για φέτος, εστιάζει στο προσφυγικό. Όπως αναφέρει, "το κρίσιμο ζήτημα για το αν θα πάει καλά η εφετινή χρονιά δεν είναι, αν θα κλείσει η αξιολόγηση, αλλά το προσφυγικό και πως αυτό θα επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών". Στο σημείο αυτό ο κ. Ρέτσος ζήτησε να υπάρξει βοήθεια της πολιτείας, στα νησιά που "σηκώνουν" το φορτίο του προσφυγικού.
ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Συλλήψεις ανήλικων μαθητριών και των γονιών τους για την επίθεση σε 14χρονη στην Ελλάδα
Καταδικασμένος για φόνο ήταν ο άνδρας που πυροβόλησαν σε καφετέρια στην Ομόνοια-Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα
Θύμα ξυλοδαρμού 14χρονη στη Γλυφάδα-Την χτύπησαν, έπεσε λιπόθυμη και προσπάθησαν να τη γδύσουν
Πυροβολισμοί στην Ομόνοια-Ένας τραυματίας
Από ακατάσχετη αιμορραγία ο θάνατος της τουρίστριας στο φαράγγι της Σαμαριάς-Πώς προκλήθηκε
Βρέθηκαν 25 μετανάστες στη βορειοδυτική Σάμο-Εξετάζεται αν συνδέονται με το ναυάγιο
Φρίκη στην Πάτρα-Βρήκαν θαμμένο γατάκι σε τσιμέντο
Προαναγγελία υποψηφιότητας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη-«Είμαι εδώ»
Ναυάγιο με 33 μετανάστες στη Σάμο-Τρεις ανασύρθηκαν νεκροί, δεκάδες οι αγνοούμενοι
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ-«Οι παγκόσμιες απειλές απαιτούν παγκόσμιες λύσεις»