Ευρωπαϊκή πρωτιά στο Στ δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας

Στις Βρυξέλλες θα ταξιδέψουν στις 17 – 20 Απριλίου 2016 μαθητές και εκπαιδευτικοί του Στ’ Δημοτικού Σχολείου Λακατάμειας - Αγίου Στυλιανού, όπου θα βραβευτούν με το πρώτο «Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning 2016». Το Στ’ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμειας απέσπασε το πρώτο βραβείο μεταξύ 200 Ευρωπαϊκών σχεδίων eTwinning για την εξαίρετη ποιότητα του σχολικού σχεδίου eTwinning, με τίτλο: «Looking for Beau and Delfi», που εκπόνησε σε συνεργασία με το Ισπανικό Δημοτικό σχολείο C.E.I.P. Giner de los Rios . Το βραβείο αφορά μαθητές ηλικίας 4-11 ετών.
 
Στο πλαίσιο του σχεδίου, που είχε ως θέμα τη γνωριμία με την Ευρώπη, τα αξιοθέατα, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της, οι μαθητές του Στ’ Δημοτικού Σχολείου Λακατάμειας πραγματοποίησαν διάφορες δραστηριότητες σε συνεργασία με τους μαθητές της Ισπανίας. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν η διδασκαλία και παρουσίαση παραδοσιακών χορών, η εκμάθηση και παρουσίαση ισπανικού τραγουδιού, η συγγραφή και έκδοση παραδοσιακών παραμυθιών σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά), η δημιουργία κυπροϊσπανικών σημαιών, σταυρόλεξων, παντογνωστών, μασκών, βιτρό, τρισδιάστατων ευρωπαϊκών μνημείων, κλπ. Αποκορύφωμα της προσπάθειας των μαθητών ήταν η παρουσίαση όλων των δραστηριοτήτων τους υπό τη μορφή μουσείου, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών. Το βραβευμένο σχέδιο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα https://twinspace.etwinning.net/6603/home .
 
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με αίσθημα υπερηφάνειας για το επίτευγμα του Στ’ Δημοτικού Σχολείου Λακατάμειας, συγχαίρει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή και διάκρισή τους στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό «eTwinning 2016», γεγονός που καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο του εκπαιδευτικού έργου του υλοποιείται στο Δημόσιο Σχολείο. Συγχαίρει, επίσης, τον Συντονιστή του σχεδίου, κ. Νίκο Σιεκκερή, υπό την καθοδήγηση του οποίου οι μαθητές διεύρυναν τους ορίζοντές τους, ήρθαν σε επαφή με άλλες κουλτούρες, απέκτησαν γνώσεις και, μέσω του σχεδίου τους, τις μοιράζονται με τους συμμαθητές τους και την κοινωνία.
Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης, όπου το σχολείο της Λακατάμειας θα εκπροσωπηθεί από 14 μαθητές και 3 εκπαιδευτικούς, οι μαθητές θα παρουσιάσουν την εργασία τους ενώ στο youtube θα αναρτηθεί βίντεο το οποίο θα γυριστεί στο σχολείο τους από Ευρωπαϊκό κινηματογραφικό συνεργείο το οποίο θα ταξιδέψει στην Κύπρο για τον σκοπό αυτό, στις 23 Μαρτίου.
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου