Η διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων τελείωσε, ώρα να υπάρξει νόμιμη και ασφαλής δίοδος στην ΕΕ

Το Συμβούλιο των υπουργών εσωτερικών καλωσόρισε σήμερα τις προτάσεις για τη συνεργασία με την Τουρκία στο πλαίσιο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό και εξέφρασε ετοιμότητα να τις υλοποιήσει, σύμφωνα με τον προεδρεύοντα υπουργό μετανάστευσης της Ολλανδίας, Κλάας Ντάικχοφ, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα στον Τύπο.
“Η παράνομη μετανάστευση από το διάδρομο των Βαλκανίων έχει τελειώσει, ήρθε η ώρα να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις μας, να δώσουμε βοήθεια στην Ελλάδα”, τόνισε ο προεδρεύων του Συμβουλίου και εξήγησε ότι “κανένα πρόσωπο που δεν έχει καταθέσει αίτηση ασύλου δεν μπορεί να διέλθει εντός της ζώνης Σένγκεν”, περνώντας από τα Δυτικά Βαλκάνια.
Ο Ολλανδός υπουργός συνέδεσε το ζήτημα αυτό με την αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας στη ζώνη Σένγκεν.
Οι 28 συζήτησαν και σε σχέση με την κοινοτική ακτοφυλακή. σημείωσαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα για γρήγορη ολοκλήρωση του σχεδίου, όπως άλλωστε και ο αρμόδιος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ο τελευταίος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, επέκρινε μεν τα κράτη μέλη για το γεγονός ότι σε σχέση με το σύστημα μετεγκατάστασης,  καθώς μόνο 3000 θέσεις έχουν προσφερθεί και μόνο 830 πρόσφυγες έχουν μετεγκατασταθεί.  Τόνισε μάλιστα ότι ο στόχος του Συμβουλίου είναι να δημιουργούνται 6000 θέσεις τον μήνα και πως 231 άτομα μετεγκαταστάθηκαν από την Ελλάδα μόνο τον περασμένο μήνα.  

Δειτε Επισης

Η ανάρτηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου για τα πέντε χρόνια από την επίθεση με βιτριόλι-«Κόντεψα να πεθάνω για το τίποτα»
Συνελήφθη ο Χρήστος Μαυρίκης για την απόπειρα δωροδοκίας Αρεοπαγίτη
Άνθρωπος γνωστός για υποκλοπές στην Ελλάδα προσπάθησε να δωροδοκήσει Αρεοπαγίτη
Καταγγελία για σεξουαλική κακοκοποίηση 15χρονης από 38χρονο-Ο εφιάλτης που έζησε η ανήλικη
Μυστήριο με τον άνδρα που άρπαξε το βρέφος στην Ελλάδα-Γνώριμος στην περιοχή
Υπέκυψε στα τραύματά της δεκατετράχρονη που εντοπίστηκε τραυματισμένη σε πεζοδρόμιο στην Ελλάδα
Δεύτερη μήνυση κατά του εφέτη ανακριτή από συγγενείς θύματος των Τεμπών
Γενοκτονία των Ποντίων: 106 χρόνια από την σφαγή 353.000 Ελλήνων του Πόντου
Νέος σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Εύβοια, έγινε αισθητός και στην Αττική
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Εύβοια-Αισθητός και στην Αθήνα