Πιθανόν να απέτρεψε και άλλο φόνο η αστυνομία

Μετά από τις συλλήψεις σήμερα το βράδυ τριών προσώπων στην Λάρνακα η αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο κατά πόσον οι τρείς αλλά και άλλα δύο άτομα εναντίον των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητούνται σχετίζονται και με τον φόνο του Γιώργου Γεωργίου «Τσικίτο» στην Πύλα την 1η Μαρτίου ή αν σκόπευαν να δολοφονήσουν συγκεκριμένο άτομο για να μην μαρτυρήσει στο δικαστήριο για σοβαρές ποινικές υποθέσεις .
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά η αστυνομία συνέλαβε σήμερα στη Λάρνακα τρία άτομα για διευκόλυνση των ανακρίσεων αναφορικά με υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσία για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης και επηρεασμό μαρτύρων, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, παράνομη κατοχή κοντόκαννου ΔΟΚΟ, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και παράνομη κατοχή πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ.
Οι συλλήψεις διενεργήθηκαν μετά που καταγγέλθηκε χθες στο ΤΑΕ Λάρνακας από Ελληνοπόντιο ότι 5 άτομα, ένας κάτοχος ρωσικού διαβατηρίου, τρεις Ελληνοπόντιοι και ένα άγνωστο πρόσωπο, τον προσέγγισαν σε διαφορετικές περιπτώσεις και τον προέτρεψαν να μην μαρτυρήσει σε δύο ποινικές υποθέσεις, οι οποίες εκδικάζονται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας - Αμμοχώστου και του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας. 
Τα τέσσερα άτομα προέτρεψαν τον Ελληνοπόντιο να μην καταθέσει ως μάρτυρας και αφού του δώσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό να εγκαταλείψει το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.  
Χθες ο Ελληνοπόντιος συναντήθηκε με το πέμπτο άτομο, που ήταν άγνωστο προς αυτόν το οποίο του έδειξε τσάντα μέσα στην οποία υπήρχαν δεσμίδες χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ, αναφέροντας του πως αυτή θα ήταν η αμοιβή του εάν συμφωνούσε με την πρόταση τους.
Σήμερα εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης των 5 ατόμων και εντάλματα έρευνας των κατοικιών τους. Από τους τέσσερις καταζητούμενους εντοπίστηκαν ένας Ρώσος ηλικίας 52 χρόνων και ένας Ελληνοπόντιος 30 χρόνων.
Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην οικία των δύο για έρευνες και στο σπίτι του ενός εντοπίστηκε δεύτερος Ρώσος 57 χρόνων  που εικάζεται ότι είναι το πέμπτο άτομο που προσέγγισε τον παραπονούμενο Ελληνοπόντιο και του πρότεινε τα χρήματα έναντι της σιωπής του.
Στην κατοχή του Ρώσου εντοπίστηκε ένα πιστόλι, ένα δίκαννο με κομμένες κάννες και ένα ομοίωμα πιστολιού.
Η Αστυνομία συνέλαβε και τον Ρώσο και μαζί με τους άλλους δύο τέθηκε υπό κράτηση, ενώ  αναζητούνται οι άλλοι δύο Ελληνοπόντιοι.
Τα τρία άτομα αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου