Ν. Κουγιάλης: Έχω δεθεί με το Υπουργείο Γεωργίας

Προβληματισμένος για την οριστική απόφαση που θα λάβει σε σχέση με τον αν θα παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα ή αν θα αποχωρήσει χάριν του ΕΥΡΩΚΟ παρουσιάζεται ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης.
 
Σε συνέντευξη του στο reporter.com.cy και στον απόηχο των δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για επικείμενο διαζύγιο του από το ΕΥΡΩΚΟ, ο Υπουργός Γεωργίας τονίζει ότι προβληματίζεται σχετικά. Επανέλαβε ωστόσο ότι οι σχετικές αποφάσεις του θα ανακοινωθούν σύντομα. Σε πολλά σημεία της συνέντευξης του, μιλά με εγκωμιαστικό τρόπο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το πρόγραμμα διακυβέρνησής του, ενώ σημειώνει πως αν τελικά παραμείνει στην Κυβέρνηση, θα επιθυμούσε όπως διατηρήσει τη θέση του στο υπουργείο Γεωργίας, με στόχο, όπως σημείωσε, την επίλυση μεγάλων διαχρονικών προβλημάτων.  Ο Νίκος Κουγιάλης εκφράζει την πεποίθηση ότι το χρονίζον θέμα της κατοχύρωσης του χαλλουμιού θα έχει αίσιο τέλος μέχρι το καλοκαίρι, τονίζοντας πως ακόμα και η Βρετανία, η οποία έχει υποβάλει σχετικές ενστάσεις, σε έγγραφα της επισημαίνει τη σημαντικότητα κατοχύρωσης του χαλλουμιού στην Κύπρο.  Εκφράζει επίσης την αίσθηση ότι σύντομα θα έχουμε την κατοχύρωση στην Κύπρο προϊόντων όπως το τριαντάφυλλο, το κολοκάσι και τις πούλλες Σωτήρας. Ο υπουργός αναφέρεται ακόμα στο θέμα των ψεκασμών αλλά και στο διαχειριστικό σχέδιο Ακάμα, τονίζοντας ότι η απόφαση του υπουργικού είναι απολύτως σωστή και με την εφαρμογή της θα επέλθει ανάπτυξη στη γύρω οικιστική περιοχή.

 
Ακολουθεί αυτούσια η συνέντευξη του Νίκου Κουγιάλη
 
Σε κατά καιρούς δηλώσεις σας αναφέρεστε σε δράσεις του υπουργείου σας, οι οποίες θα θέλατε να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας πενταετίας. Να υποθέσω θα θέλατε να είστε εσείς ο ίδιος ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Γεωργίας μέχρι και τότε;
-Δεν έχει σημασία αν θα είμαι εγώ,  σημασία θα έχει ότι θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες και ο κάθε υπουργός είναι υποχρεωμένος να τις εφαρμόσει γιατί οι δράσεις και σχεδιασμοί των διαφόρων υπουργείων προκύπτουν από το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου. Στόχος είναι να επιλυθούν διαχρονικά προβλήματα που ταλαιπωρούν και κυβερνήσεις και πολίτες.
 
Θα σας ρωτήσω ευθέως, θα δούμε σύντομα παραίτηση σας από το υπουργείο; 
-Δεν θέλω να σχολιάσω αυτό το θέμα, έχω πει ότι θα τοποθετηθώ πρώτα στα συλλογικά  όργανα του ΕΥΡΩΚΟ, όταν τοποθετηθώ  και μετά θα μιλήσω ελεύθερα στους δημοσιογράφους. Όμως αν συνεχίσω θα ήθελα να είμαι εδώ σε αυτό το υπουργείο, το οποίο πραγματικά έχω αγαπήσει, έχω συνδεθεί και με τους ανθρώπους αλλά και με τα θέματα του υπουργείου. Είναι μια μεγάλη πρόκληση, πολλοί νομίζουν ότι πιθανόν να μην είναι σημαντικό, όμως είναι ένα υπουργείο που έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής και τις συνθήκες διαβίωσης του πολίτη γι αυτό το λόγο και πρέπει να επιλυθούν αυτά τα μεγάλα διαχρονικά προβλήματα. 
 
Την απόφαση σας την έχετε λάβει ή είστε ακόμα σε σκέψεις;
-Προβληματίζομαι. Δεν είναι εύκολες αυτές οι αποφάσεις και να μου επιτρέψετε να σας απαντήσω  τις επόμενες ημέρες..
 
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΛΟΥΜΙΟΥ
 
Σε ότι αφορά το χαλλούμι, έχετε δημοσίως εκφράσει την αισιοδοξία σας ότι μέχρι το καλοκαίρι θα επιτευχθεί ο στόχος της κατοχύρωσης του. Πού στηρίζεται αυτή η αισιοδοξία;
Στηρίζεται στο ότι καταθέσαμε ένα άρτιο φάκελο γι αυτό και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε σε δημοσίευση του φακέλου στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ. Αυτή τη στιγμή διανύουμε την περίοδο της διαβούλευσης με αυτούς που υπέβαλαν ενστάσεις. Η διαδικασία προχωρεί και πλησιάζουμε στο τέρμα. Έχουμε ακόμα δύο μήνες να διαβουλευθούμε με αυτούς που υπέβαλαν τις ενστάσεις και είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που υπάρχουν σήμερα.  Θέλω μάλιστα να τονίσω ότι από τη στιγμή που ένας φάκελος δημοσιεύεται στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ, φαίνεται και η  πρόσθεση της Επιτροπής να κατοχυρώσει το προϊόν.
 
Τα μηνύματα που λαμβάνετε από τις επαφές σας με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ομολόγους σας ποια είναι;
-Είναι πολύ καλό το κλίμα, ακόμα και η μοναδική χώρα που υπέβαλε ένσταση και ήταν υποχρεωμένη να το πράξει διότι το ζήτησαν οι παραγωγοί της, ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο (Η.Β.). Βλέπω μια θετική αντιμετώπιση του όλου θέματος, μάλιστα το Ηνωμένο Βασίλειο σε επιστολές του αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό το προϊόν για την Κύπρο, θα την ωφελήσει ακόμα και αυτή τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό.  Αναφέρεται επίσης στις επιστολές αυτές ότι (η κατοχύρωση του χαλλουμιού)  θα φέρει τον κόσμο πιο κοντά και γενικά οι Βρετανοί αντιλαμβάνονται και παραδέχονται ότι το χαλλούμι είναι κυπριακό προϊόν.
 
Μιλήσατε για έναν, κατά την άποψή σας, άρτιο φάκελο. Ωστόσο πρόσφατο δημοσίευμα μετέφερε τη μελέτη των ενστάσεων,  στην οποία γίνεται λόγος για ασάφειες και αδυναμίες του φακέλου των κυπριακών αρχών…
-Αυτά υποστηρίζουν εκείνοι που υπέβαλαν τις ενστάσεις. Αν δεν υποστηρίξουν τις ενστάσεις τους μιλώντας για ασάφειες, τι θα έλεγαν; Το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να μελετήσει τις ενστάσεις,  να δει τα σημεία τα οποία εγείρουν οι ενιστάμενοι και να διαβουλευτεί μαζί τους όπως υποχρεούται από τον κανονισμό κατοχύρωσης.
 
Οι ενιστάμενοι προβάλλουν συγκεκριμένα επιχειρήματα. Εσείς βλέπετε πως τα επιχειρήματα τους έχουν υπόσταση;
-Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα. Ένα από αυτά αφορούσε κάποιο φυτό, το οποίο είναι σε περιοχή Natura 2000. Πρώτα απ’ όλα δεν απαγορεύεται η βόσκηση μέσα στις περιοχές Natura 2000. Εξάλλου, αυτά τα φυτά προστατεύονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή και δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σε άλλες περιοχές της Κύπρου. Πέραν τούτου τα ζώα μπορούν να τραφούν με πάρα πολλές τροφές (45 περίπου περιλαμβάνονται στο φάκελο) και δεν νομίζω ότι μπορεί να επηρεάσει εάν ένα φυτό είναι προστατευόμενο ή όχι.
 
Γινόταν επίσης αναφορά σε αδιευκρίνιστες φυλές ζώων..
-Όχι δεν είναι αδιευκρίνιστες οι φυλές των ζώων, αντίθετα είναι πολύ καλά ταυτοποιημένες και διευκρινίζονται στο φάκελο όλες οι φυλές, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στην Κύπρο, όπως προβλέπει ο κανονισμός κατοχύρωσης.
 
Η Κατοχύρωση του χαλλουμιού πως θα επηρεάσει την οικονομία;
-Προσπαθούμε να κατοχυρώσουμε ένα προϊόν που θα μπορεί να διεισδύσει τις ξένες αγορές και θα μπορεί να έχει ψηλή εμπορική αξία και μέσα από αυτή την κατοχύρωση θέλουμε να επωφεληθούν όλοι οι παραγωγικοί κλάδοι της αγροτικής μας οικονομίας, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, η τυροκομία και γενικότερα το εμπόριο. Είμαι βέβαιος ότι με την κατοχύρωση θα επέλθει η τοπική και αγροτική ανάπτυξη, θα δημιουργήσουμε συνθήκες απασχόλησης και θα βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στις αγροτικές μας περιοχές. Με την κατοχύρωση του χαλλουμιού θα πρέπει να καλλιεργήσουμε περισσότερο τη γη μας για να τραφούν τα ζώα με φυτά από τον τόπο μας, 50% από τις ζωοτροφές πρέπει να προέρχονται από την Κύπρο, άρα αυτό δημιουργεί νέες ανάγκες στη γεωργία. Πρέπει να παράξουμε περισσότερο αιγινό και πρόβειο γάλα και έχουμε εννέα χρόνια για να αυξήσουμε την παραγωγή μας από σήμερα, άρα δημιουργεί νέες συνθήκες και στην κτηνοτροφία του τόπου και επαναλαμβάνω ότι όλες αυτές οι ανάγκες, τις οποίες πρέπει να κοιτάξουμε ως πρόκληση, θα φέρουν περαιτέρω αγροτική ανάπτυξη στην Κύπρο.
 
Το θέμα της κατοχύρωσης του χαλουμιού πως θα επηρεάσει το κυπριακό;
-Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχει (αρνητική) επίδραση στο κυπριακό. Προσπαθούμε να κατοχυρώσουμε το χαλλούμι με τέτοιο τρόπο, ώστε να διευκολύνουμε την παραγωγή χαλλουμιού και από Τ/κ παραγωγούς. Είναι κοινό παραδοσιακό προϊόν Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου, έχουμε περιλάβει ως γεωγραφική περιοχή παρασκευής του χαλουμιού ολόκληρη την Κύπρο, ακόμη και εκεί που δεν ισχύει σήμερα του ευρωπαϊκό κεκτημένο και αυτό θεωρώ ότι είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τους Τ/κ παραγωγούς. Έχουμε περιλάβει στον κανονισμό κατοχύρωσης και τη λέξη Hellim για να τους διευκολύνουμε να το στείλουν και στις δικές τους αγορές, εκεί που το χαλλούμι είναι γνωστό ως Hellim και θεωρώ ότι οι Τ/κ συμπατριώτες μας πρέπει να εκτιμήσουν αυτή την προσπάθεια κατοχύρωσης γιατί θα ωφελήσει και τους ιδίους με τον ίδιο τρόπο.
 
Βεβαίως για να μπορέσουν και οι ίδιοι να εμπορευθούν το χαλούμι με το σημερινό status quo πρέπει να γίνει τροποποίηση του κανονισμού της πράσινης γραμμής..
-Πρέπει να γίνει τροποποίηση του κανονισμού της πράσινης γραμμής ούτως ώστε αυτό το κατοχυρωμένο προϊόν να μπορεί δια μέσου της πράσινης γραμμής και διαμέσου των νόμιμων αερολιμένων και λιμανιών της Κύπρου να εξαχθεί στον υπόλοιπο κόσμο..
 
Έχει γίνει κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση;
-Υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη, του κ. Ακιντζί και του κ. Γιούγκερ, ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή θα τεθεί σε εφαρμογή αυτή η συμφωνία, η οποία θα διευκολύνει τους Τ/κ να εμπορευθούν νόμιμα το χαλλούμι, γιατί αυτή τη στιγμή δεν είναι νόμιμη η εμπορία προϊόντων ζωικής προέλευσης διότι δεν το επιτρέπει ο κανονισμός της πράσινης γραμμής. Η εφαρμογή της συμφωνίας εξαρτάται από τις Βρυξέλλες και από όλους τους εμπλεκόμενους. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι πρέπει να γίνει η πρέπουσα αλλαγή στον κανονισμό της πράσινης γραμμής.
 
Η στάση των Τ/κ ως προς τα θέματα πιστοποίησης του χαλλουμιού έχει αλλάξει;
-Το τ/κ επιμελητήριο έχει προβάλει κατά διαστήματα διάφορα αιτήματα προς τις Βρυξέλλες, θα ήθελαν οι ίδιοι να αποτελούν τον οργανισμό πιστοποίησης στην κατεχόμενη Κύπρο, τους εξηγήσαμε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, υπάρχουν οργανισμοί οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι  να κάνουν αυτή τη δουλειά, ένας από αυτούς , ίσως ο μεγαλύτερος στον κόσμο που δραστηριοποιείται ακόμα και στην Τουρκία και την Ελλάδα, είναι ο Bureau Veritas και σε αυτόν έχουμε αναθέσει αυτούς τους ελέγχους και την πιστοποίηση και αυτός ο οργανισμός θα ασκεί τους ελέγχους σε ολόκληρη την Κύπρο για να μην μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν θα υπάρχει ίση μεταχείριση προς όλους τους παραγωγούς.  
 
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ, ΤΟ ΚΟΛΟΚΑΣΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΥΛΛΕΣ ΣΩΤΗΡΑΣ
 
Έχετε δηλώσει ότι μετά το χαλούμι ακολουθεί κατοχύρωση και άλλων προϊόντων. Έχετε μελέτες για τα θετικά οφέλη στην οικονομία του τόπου;
-Θα επικαλεστώ τη δήλωση του Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν την ημέρα που η Επιτροπή αποφάσιζε τη δημοσίευση του συγκεκριμένου φακέλου και έλεγε ότι η έννοια αυτών των  κατοχυρώσεων ωε γεωγραφικές ενδείξεις ή ως ΠΟΠ δημιουργούν συνθήκες τοπικής ανάπτυξης αι δημιουργούν επίσης καλύτερες συνθήκες εργοδότησης και νέες θέσεις εργασίας. Ο λόγος είναι ο εξής: Αυτά τα προϊόντα που είναι τοπικής προέλευσης παρασκευάζονται στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή με πρώτες ύλες που σε μεγάλο ποσοστό από εκείνη τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνεται η παραγωγή σε εκείνες τις περιοχές, η δημιουργία νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Αυτό ταυτόχρονα συνδυάζεται με τη βελτίωση των συνθηκών ζωής σε αυτές τις αγροτικές περιοχές. Είναι πολλά τα προϊόντα τα οποία θέλουμε να κατοχυρώσουμε και αν έχετε προσέξει, είναι σε διαφορετικά σημεία της Κύπρου γιατί θέλουμε αυτή την τοπική ανάπτυξη να τη δημιουργήσουμε με σωστές προϋποθέσεις σε ολόκληρη την Κύπρο.
 
Ποιος είναι  επιθυμητός χρόνος ολοκλήρωσης όλως αυτών των σχεδιασμών;
-Θα ήθελα πριν εκπνεύσει η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας να κατοχυρωθούν όλα τα προϊόντα, αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, υπάρχει μια δαιδαλώδης διαδικασία και το βλέπετε τώρα και με το χαλλούμι. Το  επιθυμητό είναι μέχρι το τέλος της τρέχουσας πενταετίας να κατοχυρωθούν κι άλλα, ήδη κατοχυρώθηκε το παφίτικο λουκάνικο, εμείς στείλαμε αυτό το φάκελο στην ΕΕ όπως και άλλους φακέλους και είμαι σίγουρος ότι μέσα στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα θα κατοχυρωθεί το κολοκάσι Σωτήρας και οι πούλλες Σωτήρας και το γλυκό τριαντάφυλλο του Αγρού. Και έπονται τα υπόλοιπα…
 
«Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΑΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΗ»
 
Σε ότι αφορά του Διαχειριστικό σχέδιο Ακάμα, πού βρισκόμαστε;
-Η διαβούλευση έχει τελειώσει. Τώρα ήρθε η ώρα να γίνουν έργα. Από τη μέρα που το Υπουργικό  Συμβούλιο έλαβε εκείνη την πολύ σωστή για μένα απόφαση, ξεκίνησαν να λαμβάνονται  μέτρα προστασίας σε ολόκληρη την περιοχή που εμπίπτει στα όρια του δικτύου Natura 2000, εφόσον έχουμε υιοθετήσει όλα τα μέτρα προστασίας που υπαγορεύονται στο διαχειριστικό σχέδιο. Τώρα, θα προχωρήσουμε στο να κηρύξουμε την δασική και κρατική περιοχή σε Εθνικό Δασικό Πάρκο, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας που υπαγορεύει αυτό το διαχειριστικό σχέδιο και ταυτόχρονα η Πολεοδομία  είναι υποχρεωμένη μέσα σε 18 μήνες να δημιουργήσει ένα τοπικό σχέδιο  ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή του Ακάμα (όχι μόνο για την περιοχή Natura 2000). Σε εκείνο το σημείο  μπορεί να γίνει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τις κοινότητες, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, γιατί η περιοχή το έχει ανάγκη. Η περιοχή κάποτε είχε 20 χιλιάδες κατοίκους, τώρα ζουν μόνο 3 χιλιάδες κάτοικοι. Η περιοχή έχει υποπέσει σε μαρασμό και χρειάζονται να αναληφθούν σημαντικές δράσεις για να αναζωογονηθεί, να επιστρέψουν κάποιοι άνθρωποι εκεί για εγκατάσταση και δραστηριοποίηση, να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων και με αυτό τον τρόπο και οι ίδιοι θα φροντίσουν να προστατεύσουν και τον Ακάμα, γιατί αυτό θα είναι προς όφελος τους.
 
Σας ανησυχούν οι αντιδράσεις;
-Δεν με ανησυχούν οι αντιδράσεις. Έχω μιλήσει με όλες τις οργανώσει όμως είναι βέβαιος ότι η απόφαση που έχει ληφθεί είναι η σωστή. Λαμβάνονταν αποφάσεις για πολλά χρόνια, δεν είναι τυχαίο που δεν έχει υλοποιηθεί ούτε και μια από αυτές τις αποφάσεις για τον Ακάμα. Τον Απρίλιο του 2009 είχε ληφθεί η τελευταία απόφαση (για τον Ακάμα), από την οποία δεν υλοποιήθηκε ούτε και μια πρόνοια. Θεωρώ ότι η βάση πάνω στην οποία στηρίξαμε τη δική μας  απόφαση είναι ορθολογική και είμαστε βέβαιοι  ότι θα προστατεύσουμε αποτελεσματικά το περιβάλλον διότι θα εφαρμοστούν απόλυτα και κατά γράμμα όλες οι πρόνοιες της οδηγίας για τους οικότοπους.
 
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ
 
Πολύ λόγος έγινε το τελευταίο διάστημα για την έρευνα που διατάξατε για τους ψεκασμούς. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες;
-θέλω να επαναλάβω ότι έλαβα καταγγελίες από  πολίτες για πτητική δραστηριότητα σε διάφορα σημεία στην Κύπρο και πολλά παράπονα και επιστολές από πολίτες, που ισχυρίζονται ότι ενδεχομένως να γίνονται παράνομοι/παράτυποι ψεκασμοί. Για να καταφέρω να απαντήσω όπως είμαι υποχρεωμένος βάσει της νομοθεσίας σε αυτούς του πολίτες, ζήτησαν από τις υπηρεσίες μου να διερευνήσουν αυτές τις καταγγελίες. Θα συλλέξουν πληροφορίες και τεχνική πληροφόρηση και θα επανέλθω σε μερικές για να απαντήσω στις καταγγελίες.
 
Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις;
-Δεν υπάρχουν ενδείξεις και κανένας δεν ξέρει τι συμβαίνει και τι είναι αυτά που βλέπουν οι πολίτες. Μέσα από τη διερεύνηση των καταγγελιών θα μπορέσει να τεκμηριωθεί η απάντηση η δική μου. Τα αρμόδια τμήματα θα ζητήσουν ενημέρωση απ’ όπου χρειάζεται  για να τεκμηριώσουν τη διερεύνηση τους.
 

maria.stylianou@imhbusiness.com
 

 
 
 
 

Δειτε Επισης

Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)
Εξήγγειλαν απεργία την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα οι συντεχνίες του ΡΙΚ
Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αρχίζει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Τσερίου-Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, όσα αλλάζουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ