Κάηκε το Καλέ στο Παρίσι (pics+vid)

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο Παρισινό προάστιο του Καλέ, χθες βράδυ, όταν περίπου 150 μετανάστες, κάποιοι οπλισμένοι με σιδερένιους λοστούς, προσπάθησαν να εμποδίσουν  τη διέλευση φορτηγών προς το Eurotunnel, με αποτέλεσμα να συγκουστούν με τις δυνάμεις της αστυνομίας.
 

Οι οδομαχίες συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας οδηγώντας σε μία χαοτική κατάσταση γύρω από τον προσφυγικό καταυλισμό του Καλέ, οι άθλιες συνθήκες του οποίου του έχουν δώσει το ψευδώνυμο «Ζούγκλα».
 
 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν, μετανάστες, προκειμένου να προχωρήσουν στην υλοποίηση της διάλυσης τμημάτων του καταυλισμού, με αποτέλεσμα αυτοί να ξεσπάσουν την οργή τους σε φορτηγά με πέτρες, μπάζα, και σίδερα. Οι δυνάμεις της αστυνομίες απάντησαν με χειροβομβίδες λάμψης και δακρυγόνα.
 
 

Οι αρχές έφτασαν αρχικά στον καταυλισμό το πρωί της Δευτέρας, ενημερώνοντας τους μετανάστες που διαμένουν εκεί, ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή μέσα σε μια ώρα, αλλιώς θα συλληφθούν. Στη συνέχεια κινήθηκαν σε πρόχειρα καταλύματα στο νότιο τμήμα της παραγκούπολης όπου φιλοξενούνται περίπου 1000 μετανάστες, τα οποία και διέλυσαν.
 

Ως απάντηση, από νωρίς χθες το απόγευμα, εξαγριωμένοι μετανάστες αλλά και μέλη της ομάδας ακτιβιστών «No Borders», έβαλαν φωτιά σε περίπου 20 αυτοσχέδια καταφύγια και άρχισαν να πετούν ότι βρουν μπροστά τους στα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με δακρυγόνα.
 
 
Την περασμένη Πέμπτη, τοπικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το νότιο τμήμα του καταυλισμού θα πρέπει να κατεδαφιστεί. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve διαβεβαίωσε εκείνους που χάνουν το κατάλυμά τους, ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεργαστεί με τους ακτιβιστές προκειμένου να βοηθηθούν, όσοι πρόσφυγες απομακρυνθούν απο εκεί.
 
Πηγή: RT
 

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Οι ΗΠΑ απειλούν με δασμούς ως και 3.521% σε φωτοβολταϊκά που παράγονται στη νοτιοανατολική Ασία
Το Σαββατοκυρίακο αναμένεται να τελεσθεί η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Νέες ρωσικές επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας
Στα άδυτα του παπικού κονκλαβίου–Πώς θα γίνει η επιλογή του νέου Ποντίφικα
Ισόβια κάθειρξη στον δράστη της σφαγής στο Ελ Πάσο του Τέξας-Σκότωσε 23 άτομα
Οι 100 πρώτες μέρες της 2ης θητείας Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ σε 10 στιγμές-κλειδιά
Απίθανα πλάσματα από τον βυθό της Ανταρκτικής έφερε στην επιφάνεια παγοθραυστικό
Κοριτσάκι που δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει τα μάτια του ή να χαμογελάσει διαγνώστηκε με σπάνια διαταραχή
Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ-Κίνδυνος από την μεταφορά τουρκικών S-400 στη Συρία