«Κτίζουν» τη Μόρφου

Έργα ανάπτυξης στην κατεχόμενη Μόρφου, προωθούν οι «αρχές» των κατεχομένων, προκαλώντας την οργή των νόμιμων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, έχει ήδη ολοκληρωθεί και δόθηκε στην κυκλοφορία δεύτερος αυτοκινητόδρομος από τη Λευκωσία προς τη Μόρφου ενώ έχει σχεδιαστεί και προωθείται η δημιουργία αυτοκινητόδρομου, ο οποίος θα ξεκινά από την καρδιά της Μόρφου (γυμνάσια, εκκλησία Αγίου Γεωργίου), θα περνά από Νικήτα, Πεντάγια και θα καταλήγει στη Λεύκα. Έχει δημιουργηθεί επίσης ένα μεγάλο αποχετευτικό έργο ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έργα εξωραϊσμού της κοίτης του ποταμού Σερράχη. Επιπλέον, στην πόλη της Μόρφου θα λειτουργήσει Τουρκικό Πανεπιστήμιο.

Ο Δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας δήλωσε στον Reporter ότι καταδικάζει ως προκλητική την προώθηση αυτών των έργων και πρόσθεσε ότι είναι πρόθυμος να φθάσει σε ανώτατο επίπεδο για να καταγγείλει τις ενέργειες. Σύμφωνα με τον ίδιο, την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με την αντιπροσωπία της ΕΕ στην Κύπρο, για να υποβάλει υπόμνημα, διότι, όπως είπε, «δεν γίνεται εν καιρώ κρίσιμων συνομιλιών για επίλυση του κυπριακού να δημιουργούνται τετελεσμένα επί του εδάφους».

Ο Δήμαρχος Μόρφου θα ζητήσει επίσης ενημέρωση για πληροφορίες, που αναφέρουν ότι κάποια από τα έργα στην κατεχόμενη Μόρφου χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκά κονδύλια. «Θέλουμε να μάθουμε αν διατέθηκαν κονδύλια για έργα στα κατεχόμενα, για ποιο λόγο διατέθηκαν και αν ελέγχονται για τους σκοπούς, για τους οποίους δόθηκαν», σημείωσε ο Δήμαρχος. 
 

 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της