Πρόστιμο 126,000 ευρώ σε εταιρία για εμπορία και εκμετάλλευση προσώπων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με πρόσφατη απόφαση του, καταδίκασε και επέβαλε χρηματικό πρόστιμο €126.000 σε εταιρεία η οποία κατηγορείτο για εμπορία και εκμετάλλευση προσώπων
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό, η καταδίκη της συγκεκριμένης εταιρείας είναι ιδιαίτερα σημαντική, αλλά "προκύπτουν ερωτηματικά από την απόφαση για μη εκδίκαση αποζημιώσεων στα θύματα εκμετάλλευσης, καθώς  και για  αναστολή της δικαστικής διαδικασίας εναντίον του ιδιοκτήτη και διευθυντή της κατηγορούμενης εταιρείας".
 
Ακριβώς, λόγω του όλου χειρισμού της υπόθεσης από την Kατηγορούσα Aρχή, συνεχίζει η ανακοίνωση, "τα θύματα εμπορίας έχουν αυτό το μήνα προχωρήσει στην καταχώρηση αστικής αγωγής εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) και των κατηγορουμένων, με σκοπό τη τελική τους δικαίωση".
 
Αναφέρεται ακόμη πως "πάγια θέση της ΚΙΣΑ είναι ότι η πολιτεία θα πρέπει να δίνει τη μέγιστη σημασία στη δίωξη εγκλημάτων που αφορούν την εμπορία ατόμων για εργασιακή εκμετάλλευση" και πως "τέτοιου είδους εγκλήματα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται αποφασιστικά τόσο από τις διωκτικές αρχές που αναλαμβάνουν τη διερεύνηση τους όσο και από το σύστημα απονομής δικαιοσύνης".
 
 
 

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο με πλοίο εκατοντάδες Ισραηλινοί-Αναμένεται δεύτερο δρομολόγιο από τη Χάιφα
Ζητά θέσπιση στρατηγικής για η αντιμετώπιση της ρητορικής και των εγκλημάτων μίσους η Επίτροπος Διοικήσεως
Στην Αρχιεπισκοπή ο Δήμος Σερκελίδης για την δίκη ενώπιον του Συνοδικού-Συνοδεύεται από μάρτυρα υπεράσπισης
Μελετά τα ευρήματα της έκθεσης της Ελεγκτικής το Υφυπουργείο Έρευνας-«Σχετίζονται με διαδικαστικά ζητήματα»
Άρχισαν οι πτήσεις επαναπατρισμού Ισραηλινών από την Κύπρο-Πραγματοποιούνται δεκατρεις πτήσεις
Με νεφώσεις και ανέμους το σκηνικό του καιρού-Ανεβαίνει από την Πέμπτη η θερμοκρασία
Σε δίκη ενώπιον του Εξαμελούς Συνοδικού ο ιερέας Δήμος Σερκελίδης-Έστειλε καταγγελία κατά Αρχιεπισκόπου
Ξεκινά η εξέταση του ΥΠΑΝ για το σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Ανοίγουν τα χαρτιά τους όλες οι πλευρές
Πήραν την ανιούσα οι τιμές των καυσίμων-Εξέδωσε διάταγμα για κηροζίνη λόγω... Χάϊφα και ζήτησης ο Παπαναστασίου
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 5,800,000 ευρώ του Τζόκερ