Τουρκική γλώσσα και σοβαρότις μηδέν- Το θέατρο του παραλόγου

Την ώρα, που συντελούνται τόσες παρανομίες από την Τουρκία, την ώρα που η κατοχή, ως η κύρια παρανομία, συνεχίζει να υφίσταται, την ώρα που δημιουργούνται τετελεσμένα επί του εδάφους, κάποιοι επιλέγουν να καταγγέλλουν την κατάθεση αιτήματος στην ΕΕ, από πλευράς Προέδρου της Δημοκρατίας, για συμπερίληψη της τουρκικής γλώσσας στις επίσημες γλώσσες της ΕΕ.
 
Ενώ υπάρχουν τόσα μέτωπα ανοικτά και τόσες σοβαρές αιτίες και λόγοι για να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία, κάποιοι επιλέγουν με επικίνδυνο τρόπο να πολεμούν την τουρκική παρανομία προτείνοντας μια άλλη παρανομία.
 
Ζούμε το θέατρο του παραλόγου κυρίες και κύριοι.
 
Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι επίσημες γλώσσες στην Κύπρο είναι η ελληνική και η τουρκική.
 
Ακόμη πιο σημαντικό, όμως, είναι το γεγονός ότι η Κύπρος εντάχθηκε στο ΣΥΝΟΛΟ της στην ΕΕ, όμως, λόγω της κατοχής δεν ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στα κατεχόμενα.
 
Ας αφήσουμε, όμως, τις "δυο επίσημες γλώσσες", αφού πρέπει σώνει και καλά να ασκήσουμε πίεση στην Τουρκία με αυτό τον τρόπο (λες και δεν έκανε αρκετές παρανομίες η Τουρκία και πρέπει να ασκηθεί πίεση με τρόπο, που να παραβιάζει το Σύνταγμα).  Τί σημαίνει, όμως, ότι η Κύπρος εντάχθηκε «στο σύνολο της»; Η Κύπρος εντάχθηκε στο σύνολο της στην ΕΕ, έχοντας ένα συγκεκριμένο Σύνταγμα, με συγκεκριμένες πρόνοιες. Μια από αυτές είναι και οι δύο επίσημες γλώσσες.
 
Δεδομένο: Η Τουρκία, παρανόμως κατέχει τη μισή Κύπρο και παρανόμως δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και το Σύνταγμα αυτής.
 
Ερώτηση: Η αντίδραση, από Ε/κ πλευράς, στην κατάθεση αιτήματος για συμπερίληψη της τουρκικής γλώσσας στις επίσημες της ΕΕ, δεν είναι παράλογη και δεν υπονομεύει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας;
 
Τι δεν καταλαβαίνεις;
 
ΥΓ Όλα τα πιο πάνω δεν αποτελούν «άποψη» του γράφοντος, αλλά πρόκειται για το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο παραβιάζεται από την Τουρκία εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Να του δώσουμε τη χαριστική βολή; 
  


 

 

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση