Δράσεις στα σχολεία κατά του καπνίσματος

Το κάπνισμα στους νέους βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο Διάσκεψης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Eurolife με αφορμή την εκστρατεία πρόληψης κατά του καπνίσματος "Πάρε Ανάσα". Τη διάσκεψη προλόγισε η Γενική Διευθύντρια της Eurolife Άρτεμις Παντελίδου, επισημαίνοντας τη σημασία που δίνει η Eurolife σε τέτοιες ξεχωριστές ενέργειες γύρω από την υγεία και την ποιότητα ζωής των νέων της κοινωνίας μας.

Όπως επισημάνθηκε από εκπροσώπους της Ελληνικής Πνευμολογικής Εταιρείας, παρά την προσπάθεια που γίνεται σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο για σωστή πρόληψη, εντούτοις βλέπουμε καθημερινά νέους σε πολύ μικρές ηλικίες να καπνίζουν χωρίς να αντιλαμβάνονται τις οποιεσδήποτε επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συνήθεια αυτή στη μετέπειτα ζωή τους.

Στον χαιρετισμό της η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας κα. Παντελάκη τόνισε ότι αυτή τη βδομάδα πραγματοποιούνται δράσεις στα σχολεία κατά του καπνίσματος.

Η Διάσκεψη ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας για το κάπνισμα στους εφήβους στην Κύπρο από τον Επιδημιολόγο Δρ. Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη, κατά την οποία έγινε αναφορά στα ψηλά ποσοστά προσέγγισης καπνίσματος μεταξύ φίλων, επισημαίνοντας παράλληλα πως όταν μια μητέρα είναι καπνίστρια η  πιθανότητα να γίνουν καπνιστές και τα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερη.  

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της