Πειθαρχική έρευνα για τη δικογραφία Βγενόπουλου από την Πρόεδρο Αρείου Πάγου

Πειθαρχική έρευνα για τη δικογραφία που αφορούσε τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο και τη Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου και τον τρόπο που περιήλθε στα χέρια της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη, θα διενεργήσει η ίδια η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, όπως μεταδίδει η ελλαδική ειδησεογραφική διαδικτυακή πύλη THETOC. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες η εισαγγελέας, μετά από πολύμηνη έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα οτι δεν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο. Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τον Γενικό Εισαγγελέα και τον υπουργό Δικαιοσύνης της Κύπρου, οι οποίοι υπέβαλαν αναφορές προκαλώντας την κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα που διέταξε η ανώτατη δικαστής της χώρας μας.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα ερευνήσει γιατί η έρευνα για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο δεν διεξήχθη από την εισαγγελέα διαφθοράς ή τους εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος που είναι αρμόδιοι λόγω της φύσης της υπόθεσης. 
 
Μπάζει η υπόθεση της «δικαίωσης» Βγενόπουλου
 
Σημειώνεται ότι, η ευθύς εξαρχής ενέργεια της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών Γεωργίας Τσατάνη να αφαιρέσει από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς τη συγκεκριμένη δικογραφία εναντίον του Ανδρέα Βγενόπουλου και πέντε συνεργατών του, τη στιγμή που αυτή βρισκόταν στο στάδιο της ποινικής δίωξης, χαρακτηρίστηκε παράνομη. 

Δικαστικοί κύκλοι στην Ελλάδα είχαν χαρακτηρίσει τότε την αφαίρεση της δικογραφίας ως  δικαστικό «πραξικόπημα», αφού είναι πρωτοφανές γεγονός, εισαγγελέας να αφαιρεί δικογραφία, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν το στάδιο της δίωξης. 
Οι ίδιοι δικαστικοί κύκλοι σχολίασαν το γεγονός αυτό ως παρακώλυση της έρευνας κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου και των πέντε συνεργατών του.

Αναλυτικότερα, η αφαίρεση της δικογραφίας από τους δύο Εισαγγελείς Διαφθοράς είναι παράνομη, καθώς σύμφωνα με έγγραφο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικολάου Παντέλη (ο οποίος προΐσταται στις έρευνες κατά της Διαφθοράς), μόνο οι εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν την αρμοδιότητα μιας τέτοιας έρευνας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος της δολοφονίας στην Ελλάδα-Πού στρέφονται οι έρευνες για το δολοφόνο
«Ήμουν γεμάτη αίματα, με απείλησαν να μη μιλήσω»-Συγκλονίζει η κατάθεση της 14χρονης θύματος βιασμού
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Κοντά στα σπίτια η φωτιά στην Εύβοια-Μήνυμα του 112 για εκκένωση των Τσακαίων προς Στύρα
Μαφιόζικο χτύπημα βλέπει η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή-Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος
Εγκληματική οργάνωση από τελωνειακούς στη Θεσπρωτία-Έκαναν ελέγχους μόνο σε όσους δεν πλήρωναν
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα πυρκαγιά στην Ελλάδα-Μεγάλη φωτιά στα Μεσοχώρια Εύβοιας
Βίασαν και εκβίασαν την 14χρονη για να μη μιλήσει οι 4 Ρομά-Σε άθλια κατάσταση βρήκε το παιδί πολίτης
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του
Έγκλημα στην Αγία Παρασκευή-Γάζωσαν άνδρα μέρα μεσημέρι, διέφυγε πεζός και με μάσκα ο δράστης