Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για υπόθεση κλοπής από τα ταμεία του Δήμου Μέσα Γειτονιάς

Στην Αστυνομία με το δικηγόρο του παρουσιάστηκε και συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι 45χρονος υπάλληλος στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε από χθες ένταλμα σύλληψης του, καθώς φέρεται να απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό από τα ταμεία της δημοτικής αρχής.
 
Το έλλειμμα στα ταμεία του Δήμου διαπιστώθηκε μετά από εσωτερικό έλεγχο που έγινε μέσα στον Ιανουάριο και αμέσως ο Δήμος κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία και την Ελεγκτική Υπηρεσία, ενώ από περαιτέρω εξετάσεις που ακολούθησαν εγέρθηκαν υποψίες εναντίον του 45χρονου εισπράκτορα, ο οποίος φέρεται να απέσπασε από το Δεκέμβριο του 2014 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2016, χρηματικό ποσό 22,5 χιλιάδων ευρώ περίπου.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ανακριτών της υπόθεσης, ο ύποπτος φαίνεται να μην εξέδιδε αποδείξεις για πληρωμές που έκαναν οι δημότες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις φέρεται να παραποιούσε τα στοιχεία στο σύστημα καταγραφής των εισπράξεων και να έπαιρνε ο ίδιος τα χρήματα.
 
Ανακρινόμενος, ο ίδιος παραδέχεται ενοχή στην υπόθεση και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του.
 
Η Αστυνομία, που δεν αποκλείει το ποσό να είναι μεγαλύτερο καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, διερευνά εναντίον του υπόθεση που αφορά κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, τήρηση ψευδών λογαριασμών με σκοπό την καταδολίευση, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό και αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της