Stories of Europe: Πείτε μας την ιστορία σας για την Κύπρο και την Ευρώπη

Σπούδασες σε χώρα της ΕΕ, ταξίδεψες ή δούλεψες στο εξωτερικό και επιθυμείς να μεταφέρεις σε άλλους εμπειρίες σου;  Θέλεις να μάθεις την άποψη των ξένων για τον τόπο σου, μέσα από τις δικές τους εμπειρίες; Το πρόγραμμα Stories of Europe, το οποίο υλοποιείται με την στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, δίνει αυτή τη δυνατότητα στους πολίτες.
Στόχος, να συλλέξει και να παρουσιάσει, μέσω κοινωνικών δικτύων, ιστορίες από πολίτες και επισκέπτες της Κύπρου. Οι ιστορίες αυτές, οι οποίες θα συνοδεύονται από μια φωτογραφία ή βίντεο, θα καταγράφουν εμπειρίες, απόψεις ή τη καθημερινότητα των πολιτών εστιάζοντας κυρίως στις ακόλουθες θεματικές:  Σπουδές σε χώρα της Ε.Ε, ταξίδια, δουλεύοντας στο εξωτερικό, δικαιώματα καταναλωτών, η Κύπρος μέσα από τα μάτια των ξένων.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση παίζει σημαντικότατο ρόλο στις ζωές μας και αυτό θα πρέπει να είναι ένα κοινό σημείο αναφοράς των ιστοριών. Οι πολίτες θα μπορούν να μοιράζονται τις απόψεις, τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους (αρνητικά ή θετικά) στους λογαριασμούς του stories of europecy σε Facebook, tumplr, Instagram, youtube και twitter, στα αγγλικά, ελληνικά και τουρκικά.
 

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε έξι θεματικές ενότητες, κάθε μια εκ των οποίων θα διαρκεί έξι βδομάδες.  Οι θεματικές θα είναι οι ακόλουθες:
 
  • Γενικές ιστορίες  1η Μαρτίου – 3 Απριλίου
  • Σπουδάζοντας στο εξωτερικό, εντός ΕΕ 4 Απριλίου – 15 Μαΐου
  • Δικαιώματα καταναλωτών 16 Μαΐου – 19 Ιουνίου
  • Η Κύπρος μέσα από τα μάτια των ξένων 20 Ιουνίου – 24 Ιουλίου
  •  Ταξιδεύοντας  25 Ιουλίου – 4 Σεπτεμβρίου
  • Δουλεύοντας στο εξωτερικό
 
Το έργο υλοποιείται από το Κέντρο Στήριξης ΜΚΟ (NGO Support Centre) και την ΙΜΗ και για ένα χρόνο δημοσιογράφοι, λειτουργοί και πρεσβευτές του έργου θα καταγράψουν και θα μοιραστούν ιστορίες από την καθημερινότητα πολιτών και επισκεπτών της Κύπρου. Παράλληλα σειρά διαγωνισμών και ειδικών εκδηλώσεων θα οργανωθούν ώστε οι ιστορίες και τα θέματα που καλύπτουν να συζητηθούν και να μοιραστούν με νέους και οργανωμένα σύνολα. Τα όσα μοιραστούν οι πολίτες, θα φτάσουν μέχρι την καρδιά της ΕΕ, η οποία θα τα ακούσει σε μια προσπάθεια να βελτιώσει αδυναμίες.
 

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε το πρωί στο κοινό και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Κύπρο, κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η ΕΕ θέλει να ακούσει τους πολίτες. «Αρχίστε να λέτε την ιστορία σας», τόνισε.
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της