Το πρώτο ηλεκτρονικό «μουσείο» για παλιούς ιούς υπολογιστών

Ένα πρωτότυπο διαδικτυακό αρχείο-μουσείο παλαιών ιών υπολογιστών δημιούργησε ένας ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Ήδη, μέσα σε τέσσερις μόνο μέρες "λειτουργίας" του, έχει προσελκύσει πάνω από 100.000 επισκέπτες.

Η ιστοσελίδα παρουσιάζει μηνύματα ιών, γραφικά, ηλεκτρονικά παιγνίδια-παγίδες και γενικά όλα τα «τρίκ» που κατα καιρούς χρησιμοποίησαν οι κακόβουλοι -ή απλώς πλακατζήδες- χάκερ για να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους υποκλέψουν στοιχεία.

Τα «εκθέματα» καλύπτουν τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 και είναι πλέον αβλαβή, αφού ο δημιουργός του «μουσείου» Μίκο Χαϊπόνεν, σύμφωνα με το BBC, φρόντισε να αφαιρέσει τις καταστροφικές ιδιότητές τους.

Ο ίδιος δήλωσε έκπληκτος από το πόση νοσταλγία φαίνεται να δείχνουν οι χρήστες (τα αιώνια υποψήφια θύματα) για τους παλαιούς ιούς. Ίσως επειδή, όπως είπε, στη σημερινή εποχή «το περισσότερο κακόβουλο λογισμικό προέρχεται από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες και από μυστικές υπηρεσίες, ενώ έχουν πια εξαφανιστεί οι παλιοί καλοί χάκερ του σχολείου που έγραφαν ιούς για πλάκα».
ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια
Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός-«Ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα παντού»