Το πρώτο ηλεκτρονικό «μουσείο» για παλιούς ιούς υπολογιστών

Ένα πρωτότυπο διαδικτυακό αρχείο-μουσείο παλαιών ιών υπολογιστών δημιούργησε ένας ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Ήδη, μέσα σε τέσσερις μόνο μέρες "λειτουργίας" του, έχει προσελκύσει πάνω από 100.000 επισκέπτες.

Η ιστοσελίδα παρουσιάζει μηνύματα ιών, γραφικά, ηλεκτρονικά παιγνίδια-παγίδες και γενικά όλα τα «τρίκ» που κατα καιρούς χρησιμοποίησαν οι κακόβουλοι -ή απλώς πλακατζήδες- χάκερ για να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους υποκλέψουν στοιχεία.

Τα «εκθέματα» καλύπτουν τις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90 και είναι πλέον αβλαβή, αφού ο δημιουργός του «μουσείου» Μίκο Χαϊπόνεν, σύμφωνα με το BBC, φρόντισε να αφαιρέσει τις καταστροφικές ιδιότητές τους.

Ο ίδιος δήλωσε έκπληκτος από το πόση νοσταλγία φαίνεται να δείχνουν οι χρήστες (τα αιώνια υποψήφια θύματα) για τους παλαιούς ιούς. Ίσως επειδή, όπως είπε, στη σημερινή εποχή «το περισσότερο κακόβουλο λογισμικό προέρχεται από οργανωμένες εγκληματικές ομάδες και από μυστικές υπηρεσίες, ενώ έχουν πια εξαφανιστεί οι παλιοί καλοί χάκερ του σχολείου που έγραφαν ιούς για πλάκα».
ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία αν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
Δεκαπετάχρονος κατήγγειλε ομοφοβική επίθεση-Τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν καθώς περπατούσε στη Λακατάμια
LIVE: Επικαλέστηκε υποστελέχωση ΤΟΜ στην κατάθεση της η ΓΔ του Υπ. Μεταφορών-«Δεν υπήρχαν αιτήματα πριν το 2024»
Στην Κωνσταντινούπολη η ρωσική αντιπροσωπεία
Ερωτήματα για τα σημεία εισόδου ζώων στη Δημοκρατία και για τη φάρμα με τα καγκουρό από τους Οικολόγους
Κακή αρχή για τις συνομιλίες στην Τουρκία-Ρωσία και Ουκρανία διαφωνούν για το πότε αρχίζουν
Αναστάτωση σε πτήση προς την Κύπρο-Έγινε αναγκαστική προσγείωση λόγω... αιθέριων ελαίων
Ζημιές σε Λύκειο στη Λακατάμια-Έσπασαν το τζάμι και έβαλαν φωτιά στο γραφείο της Διευθύντριας
Έφηβη ήταν για επτά χρόνια αιχμάλωτη της μητέρας και του πατριού της-Τη βίαζαν και την έκλειναν σε κλουβί για σκύλους
Έρευνα σε οικία 57χρονου στη Λευκωσία για παράνομο στοίχημα στον Ιππόδρομο