Συνάντηση Αβέρωφ- Άιντα με… καλεσμένο τον Κρις

Μέρα που δεν αποκλείεται να καταδείξει πολλά όσον αφορά το ζήτημα που προέκυψε στον ΔΗΣΥ με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου και εκπρόσωπο του κόμματος στη διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό Χρίστο Τριανταφυλλίδη, ενδέχεται ν’ αποβεί η σημερινή.
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου συναντάται στις δώδεκα το μεσημέρι με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα και στη συνάντηση έχει κληθεί για να παραστεί και ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης. Υπό το πρίσμα των πρόσφατων δημόσιων διαφοροποιήσεων του κ. Τριανταφυλλίδη από τις επίσημες θέσεις του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό, προκύπτει το ερώτημα κατά πόσο τελικά θα παρευρεθεί στη συνάντηση, αλλά και αν παρευρεθεί, ποιες θέσεις θα εκφράσει και τι ακριβώς θα συζητήσει στο περιθώριο της με τον Αβέρωφ Νεοφύτου όσον αφορά τη στάση που τηρεί το τελευταίο διάστημα.
 
Μολονότι πάντως, πρόθεση της ηγεσίας του ΔΗΣΥ δεν είναι να ανοίξει σε βάθος το όλο θέμα, με κίνδυνο να εισέλθει το κόμμα σε εσωστρεφείς καταστάσεις μόλις λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, πληροφορίες του reporter.com.cy θέλουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου να προβληματίζεται έντονα από τη στάση του Χρίστου Τριανταφυλλίδη στο Κυπριακό.
 
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του κόμματος, δεν παρευρέθηκε στο πρόσφατο Παγκύπριο Καταστατικό Συνέδριου του ΔΗΣΥ, ενώ καταγράφει συνεχείς απουσίες και από τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων της παράταξης. Την ίδια ώρα, απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, αναφέρουν πως ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης προσεγγίστηκε από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, προς διερεύνηση του ενδεχομένου να κατέλθει ως αριστίνδην υποψήφιος του ΔΗΚΟ στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας. 
 
Η απάντηση που έδωσε ο κ. Τριανταφυλλίδης, σύμφωνα τις ίδιες πληροφορίες, ήταν κατηγορηματικά αρνητική. Ωστόσο, συναγερμικές πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το θέμα Τριανταφυλλίδη-ΔΗΚΟ να μην είναι τόσο κλειστό όσο φαίνεται, αλλά να εξελιχθεί στην πορεία και στη χρονική στιγμή που θα κριθεί ως η καταλληλότερη, σαν η υποψηφιότητα «βόμβα» για την οποία ο Νικόλας Παπαδόπουλος προϊδεάζει σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο του κόμματός του στη Λευκωσία.  
 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα