Δήλωσε «απών» από τη συνάντηση Αβέρωφ-Άιντα ο Κρις

Απών από τη συνάντηση του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα δήλωσε τελικά ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος του κόμματος στη διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό, Χρίστος Τριανταφυλλίδης.
 
Όπως νωρίτερα είχε γράψει ο reporter.com.cy, o κ. Τριανταφυλλίδης είχε κληθεί να παραστεί, στη σκιά των πρόσφατων δημόσιων παρεμβάσεων του με τις οποίες διαφοροποιείτο σαφώς από τις επίσημες θέσεις του ΔΗΣΥ στο Κυπριακό.
 
Μολονότι οι λόγοι της μη παρουσίας του στη συνάντηση Αβέρωφ-Άιντα ενδεχομένως να οφείλονται και σε επαγγελματικές υποχρεώσεις του κ. Τριανταφυλλίδη, το γεγονός αυτό(σ.σ. της απουσίας του) δεν μπορεί να παραγνωριστεί, δεδομένων των όσων έχουν προηγηθεί… Ν’ αποτελεί δηλαδή, μέρος μιας συνέχειας της υποβόσκουσας κρίσης στις διασαλευθείσες το τελευταίο διάστημα σχέσεις του-σε πολιτικό επίπεδο- με την ηγεσία του ΔΗΣΥ. Άλλωστε, όπως επίσης νωρίτερα είχε γράψει ο reporter.com.cy, ο κ. Τριανταφυλλίδης δεν παρευρέθηκε ούτε στο πρόσφατο Παγκύπριο Καταστατικό Συνέδριο του κόμματος, ενώ συνεχείς είναι απουσίες του από τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος. 
 
Τονίζεται πως από πλευράς ηγεσίας του ΔΗΣΥ, το θέμα επιχειρείται να πέσει όσο το δυνατό πιο μαλακά και αποφεύγεται καν να επιβεβαιωθεί το αδιαμφισβήτητο για την ιστοσελίδα μας γεγονός της πρόσκλησης του Χρίστου Τριανταφυλλίδη στη συνάντηση του Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.
 
Παρόλο που πρόθεση της ηγεσίας του ΔΗΣΥ δεν είναι να ανοίξει σε βάθος το όλο θέμα, με κίνδυνο να εισέλθει το κόμμα σε εσωστρεφείς καταστάσεις μόλις λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του reporter.com.cy θέλουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου να προβληματίζεται έντονα από τη στάση του Χρίστου Τριανταφυλλίδη στο Κυπριακό.
 
 
 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα