Οι Ρώσοι θα βγουν με δουλοπρέπεια από τη Συρία

Το Χαλέπι καίγεται και η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα θα υπερασπιστεί το Χαλέπι. Για τους Ρώσους είπε ότι θα αναγκαστούν να βγουν από τη Συρία με δουλοπρέπεια, όπως έκαναν και οι σοβιετικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν.
 
"Ένας λαός και το Χαλέπι είναι κάτω από πίεση και αντιστέκεται ακόμη. Εμείς στον όνομα του Γκαζιάντεπ, του Καχραμάνμαρας, της Σανλιούρφα θα υπερασπιστούμε το Χαλέπι. Οι άνθρωποι στο Χαλέπι ας μην ανησυχούν, η Τουρκία ολόκληρη είναι πίσω τους. Θα έρθει η μέρα που θα τελειώσει η τυρρανία", είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
 
Για τη Ρωσία, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι συνεχίζει αλύπητα να χτυπά πολιτικούς στόχους. "Μόνο το 10% των επιχειρήσεων είναι εναντίον του ISIS. Γνωρίζουμε για την κάθε βόμβα που έχει πέσει. Πλέον έφτασε η ώρα να πούμε φτάνει", είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Πρόσθεσε ότι θα έρθει η μέρα που θα πληρώσουν εκείνοι που έχουν μετατρέψει τη Συρία σε λίμνη αίματος.
 
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι δεν πρέπει να ξεχνούν πως οι σοβιετικές δυνάμεις τότε που ήταν μεγάλη δύναμη βγήκαν με δουλοπρέπεια από το Αφγανιστάν τις μέρες του ψυχρού πολέμου. "Και σήμερα αυτοί που μπήκαν στη Συρία, με τον ίδιο τρόπο θα βγουν", είπε.
 
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι ενώ στη Γενεύη οι πλευρές συναντώνται για την ειρήνευση, από την άλλη γίνονται βομβαρδισμοί. "Γίνονται μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις στις οποίες σκοτώνονται πολλοί πολίτες. Εμποδίζεται η ανθρωπιστική βοήθεια. Είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη τραγωδία", ανέφερε. Είπε πως αν συνεχιστούν με αυτή την ένταση οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, τότε υπάρχει περίπτωση να φτάσουν στα σύνορα της Τουρκίας γύρω στους 70 χιλιάδες Σύρους, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα κλείσει τα σύνορά της.
 
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφερόμενος στη χθεσινή του συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ, είπε ότι η Τουρκία και η Γερμανία είναι από τις χώρες που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση στο θέμα των προσφύγων. "Ευχαριστώ τη Μέρκελ. Είμαστε ενώπιον μιας τραγωδίας που δεν υπήρξε παρόμοιά της μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλοι περνούν από εξετάσεις ανθρωπισμού", είπε.
 

Δειτε Επισης

Μαζική διακοπή ρεύματος σε βαλκανικές χώρες εν μέσω καύσωνα
Politico: Τι να περιμένουμε από μια πιθανή Κυβέρνηση Λεπέν στη Γαλλία
Αλλάζουν οι ισορροπίες στο EK-Οι Φιλελεύθεροι του Μακρόν είναι πλέον 4η δύναμη, 3ο το ECR της Μελόνι
Η Iσπανία καταργεί το ΦΠΑ στο ελαιόλαδο για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια
Σ. Κυριακίδου: Iστορική ευκαιρία εξάλειψης καρκίνου τραχήλου της μήτρας η συμφωνία για εμβολιασμούς
Κρεμλίνο σε ΗΠΑ: Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, αλλά να συζητήσουμε για την εμπλοκή σας γύρω από την Ουκρανία
Προειδοποιεί ο ΟΗΕ-«Ο Λίβανος δεν μπορεί να γίνει άλλη μια Γάζα»
Η Αρμενία αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης
Ρεκόρ ωρών με αρνητικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφει το 2024 η Ευρώπη
Αίτηση διαζυγίου και ασφαλιστικά μέτρα για την επιμέλεια της κόρης τους καταθέτει η σύζυγος του Λύτρα