Ανδρέας Θεμιστοκλέους: Ο ραλίστας ξαναχτύπησε!

Αν και παθαίνει, δεν φαίνεται να μαθαίνει με τίποτα ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Μετά το σάλο που ξέσπασε με τις αλλεπάλληλες υποθέσεις παραβιάσεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας – σε μια μάλιστα από τις πολλές πιάστηκε να τρέχει με 190 χιλιόμετρα την ώρα στον αυτοκινητόδρομο – ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ ξαναπιάστηκε να παραβιάζει το όριο ταχύτητας. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το ραντάρ «χτύπησε» τον βουλευτή με 139 χιλιόμετρα την ώρα της 1η Φεβρουαρίου, ενώ ήταν καθ’ οδόν προς το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα εξέταζε την άρση της ασυλίας του για τις υποθέσεις παραβίασης του ορίου ταχύτητας!
 
Βέβαια αυτή τη φορά διαχειρίστηκε το θέμα με μεγαλύτερη σοφία: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», δεν έκανε αναφορά στη βουλευτική του ασυλία, αντίθετα πλήρωσε αμέσως τα 78 ευρώ που του επιβλήθηκαν ως πρόστιμο. Φυσικά, δεν τον έπαιρνε να κάνει άλλες μαγκιές, με την υπόθεση της ασυλίας του να βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Ανωτάτου, τις βουλευτικές εκλογές να βρίσκονται προ των πυλών και το ψηφοδέλτιο του κόμματος να μην έχει ακόμη καταρτιστεί (εν μέσω μάλιστα μεγάλου ανταγωνισμού για τη Λεμεσό). Είναι και ο Αβέρωφ Νεοφύτου που έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα σε κάποιους από τους βουλευτές να ..συμμαζευτούν.
 
Το θέμα βεβαίως δεν είναι ότι αυτή το φορά συμμορφώθηκε αμέσως. Το θέμα βρίσκεται στην όλη στάση του βουλευτή. Το θράσος και η αμετανόητη στάση  ενός εκλελεγμένου μέλους  της Βουλής να επαναλαμβάνει με προκλητικό τρόπο την ίδια παράνομη και επικίνδυνη συνήθεια, ακόμα και όταν αναμένει δικαστική απόφαση για το αδίκημα αυτό. Η όλη στάση ασέβειας προς τους νόμους. Και πάει λέγοντας…   
 
Ο ίδιος βεβαίως το βλέπει αλλιώς: «Ούτε το νόμιμο είναι κατ’ ανάγκη ηθικό ούτε το παράνομο κατ’ ανάγκη ανήθικο», είχε γράψει  στις 13 Ιανουαρίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Και αυτό είναι προφανώς το πρίσμα, κάτω από το οποίο βλέπει τα πράγματα. Βεβαίως, ο ίδιος ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους φαίνεται να αντλεί όλη αυτή την αυτοπεποίθηση του από το γεγονός ότι έχει τη στήριξη μεγάλης μερίδας των συμπατριωτών του. Αίσθηση, η οποία ξεπερνά τα όρια της υπεροψίας..  Ο χρόνος και η κάλπη θα δείξουν πως εισπράττει ο κόσμος όλη αυτή τη συμπεριφορά.
 
maria.stylianou@imhbusiness.com
 

 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση