Σωστή κίνηση η μελέτη των οικονομικών των νέων δομών

Πολύ σωστά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε την εμπλοκή του ΔΝΤ για να γίνει μια σοβαρή μελέτη ώστε τα οικονομικά και τα δημοσιονομικά των νέων δομών που θα προκύψουν από τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας από ενιαίο σε ομόσπονδο κράτος, να μπορούν να είναι βιώσιμα και να μην αναπαράγουν ελλείμματα και αυξήσεις του δημόσιου χρέους, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στο περιθώριο περιοδείας του στη Λεμεσό.

Είναι μια σωστή και σώφρονα πολιτική, να φτιάξουμε μέσα από τη μετεξέλιξη ένα ομοσπονδιακό κράτος, όπου η λειτουργία του θα βασίζεται στις δυνατότητες της οικονομίας, είπε. Για να φτάσουμε στη λύση είναι αυτονόητο ότι θα χρειαστούν κάποιες επενδύσεις και για έργα υποδομής και για διάφορα άλλα ζητήματα, ανέφερε, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο συζητείται στο πλαίσιο του διαλόγου αλλά και στο οποίο θα εμπλακεί η ΕΕ, τα Η.Ε και ο διεθνής παράγοντας, για να στηρίξουν τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.


Για όσους λένε πως η λύση θα φέρει διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ένα ενιαίο κράτος, το οποίο προβλεπόταν το 1960, θα μετεξελιχθεί από ενιαίο σε ομοσπονδιακό κράτος. "Δεν το συμφώνησε ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος συμφώνησε ότι θα κάνουμε τη μετεξέλιξη του ενιαίου κράτους σε ένα ομοσπονδιακό, διζωνικό, δικοινοτικό. Πού βλέπει κάποιος τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας όταν επί Προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη, που πετύχαμε τη μεγαλύτερη διπλωματική μας επιτυχία από το 1960, εντάχθηκε το σύνολο της Κύπρου στην ΕΕ και είναι σαφέστατα διατυπωμένο στο Πρωτόκολλο 10 με μια απλή υποσημείωση ότι στα εδάφη όπου προσωρινά η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εξασκεί έλεγχο λόγω της τουρκικής κατοχής, δεν εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο".

Άρα δια της εντάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ενωμένη Ευρώπη, διασφαλίσαμε ότι η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας από ενιαίο σε ομοσπονδιακό κράτος θα είναι η συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς να χρειαστεί ούτε νέα αίτηση για ένταξη στην Ευρώπη, ούτε νέα αίτηση για να συνεχίσουμε να είμαστε μέλος των Η.Ε, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος