Σωστή κίνηση η μελέτη των οικονομικών των νέων δομών

Πολύ σωστά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε την εμπλοκή του ΔΝΤ για να γίνει μια σοβαρή μελέτη ώστε τα οικονομικά και τα δημοσιονομικά των νέων δομών που θα προκύψουν από τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας από ενιαίο σε ομόσπονδο κράτος, να μπορούν να είναι βιώσιμα και να μην αναπαράγουν ελλείμματα και αυξήσεις του δημόσιου χρέους, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ στο περιθώριο περιοδείας του στη Λεμεσό.

Είναι μια σωστή και σώφρονα πολιτική, να φτιάξουμε μέσα από τη μετεξέλιξη ένα ομοσπονδιακό κράτος, όπου η λειτουργία του θα βασίζεται στις δυνατότητες της οικονομίας, είπε. Για να φτάσουμε στη λύση είναι αυτονόητο ότι θα χρειαστούν κάποιες επενδύσεις και για έργα υποδομής και για διάφορα άλλα ζητήματα, ανέφερε, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο συζητείται στο πλαίσιο του διαλόγου αλλά και στο οποίο θα εμπλακεί η ΕΕ, τα Η.Ε και ο διεθνής παράγοντας, για να στηρίξουν τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.


Για όσους λένε πως η λύση θα φέρει διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ένα ενιαίο κράτος, το οποίο προβλεπόταν το 1960, θα μετεξελιχθεί από ενιαίο σε ομοσπονδιακό κράτος. "Δεν το συμφώνησε ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος συμφώνησε ότι θα κάνουμε τη μετεξέλιξη του ενιαίου κράτους σε ένα ομοσπονδιακό, διζωνικό, δικοινοτικό. Πού βλέπει κάποιος τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας όταν επί Προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη, που πετύχαμε τη μεγαλύτερη διπλωματική μας επιτυχία από το 1960, εντάχθηκε το σύνολο της Κύπρου στην ΕΕ και είναι σαφέστατα διατυπωμένο στο Πρωτόκολλο 10 με μια απλή υποσημείωση ότι στα εδάφη όπου προσωρινά η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εξασκεί έλεγχο λόγω της τουρκικής κατοχής, δεν εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο".

Άρα δια της εντάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ενωμένη Ευρώπη, διασφαλίσαμε ότι η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας από ενιαίο σε ομοσπονδιακό κράτος θα είναι η συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς να χρειαστεί ούτε νέα αίτηση για ένταξη στην Ευρώπη, ούτε νέα αίτηση για να συνεχίσουμε να είμαστε μέλος των Η.Ε, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος ότι δεν αποτελεί επιλογή στην παρούσα συγκυρία η αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ
Προφυλακιστέος ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος-Πάνω από 1,1 εκατομμύρια η φοροδιαφυγή από τα έσοδα της Μονής
Σκέφτεται το ενδεχόμενο ένταξής του σε ευρωομάδα ο Φειδίας Παναγιώτου
Ο Λύτρας υποστηρίζει πως η σύζυγός του επέλεξε να πει πως έπεσε από τις σκάλες για προστασία των παιδιών
Καταγγελτική η αντίδραση του ΑΚΕΛ για Στρατηγικό Διάλογο με ΗΠΑ-Χαιρετίζουν ΔΗΣΥ και συμπολίτευση
Τα ρίχνει στον Νεκτάριο ο τεχνικός των CCTV της Μονής-Όσα ισχυρίζεται για ήχο και διαγραφή δεδομένων
Επιστρέφει στα σαραντάρια η θερμοκρασία-Εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση
Ανησυχούν οι Τ/κ για τις ανεξέλεγκτες εισόδους αλλοδαπών στα κατεχόμενα
Στο Παρίσι ο Υπουργός Άμυνας για την έκθεση EUROSATORY 2024
Αναζητείται άντρας για υπόθεση πλαστογραφίας και πλαστοπροσωπίας τον Ιανουάριο