Κοινή έκκληση για πληροφορίες για αγνοούμενους

Κοινή έκκληση απηύθυναν τη Δευτέρα οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου, από το εργαστήρι της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), για την παροχή πληροφοριών για πιθανούς χώρους ταφής αγνοουμένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσοστόμος Β`, ο Μουφτής της Κύπρου Ταλίπ Αταλάι και ο Αρχιεπίσκοπος Σουεΐφ της Εκκλησίας των Μαρωνιτών Κύπρου, ο οποίος εκπροσώπησε και το Γενικό Βικάριο των Λατίνων και τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ναρέγκ της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου, επισκέφθηκαν το εργαστήρι της ΔΕΑ.

Τους συνόδευε ο Σουηδός Πρέσβης στη Λευκωσία Klas Gierow, αφού οι συναντήσεις των θρησκευτικών ηγετών για την ειρηνευτική διαδικασία στην Κύπρο, πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σουηδίας.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ενημερώθηκαν για την πρόοδο που υπάρχει, και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Επιτροπή».

«Κατά την επίσκεψή τους οι θρησκευτικοί ηγέτες απηύθυναν κοινή έκκληση προς όλους τους Κύπριους, όλων των θρησκειών, να παρέχουν πληροφορίες στη ΔΕΑ για πιθανούς χώρους ταφής αγνοουμένων», προστίθεται.

«Ο πόνος ενός ανθρώπου, είναι πόνος για όλο τον κόσμο», είπαν, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε σ` αυτό τον αμέτρητο πόνο να συνεχιστεί».

Οποιοσδήποτε έχει πληροφορίες πρέπει να τις δώσει, τόνισαν, προσθέτοντας ότι έτσι «θα επανακτηθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οι συγγενείς των αγνοουμένων θα μπορέσουν να ησυχάσουν και να βρουν παρηγοριά».

Τα μέλη της ΔΕΑ, καταλήγει η ανακοίνωση, εκφράζουν «την ευγνωμοσύνη τους προς τους θρησκευτικούς ηγέτες της Κύπρου για τη σημαντική υποστήριξή τους στο δικοινοτικό, ανθρωπιστικό έργο της Επιτροπής».

Δειτε Επισης

Παρουσίαση εθελοντικού συστήματος άμεσης ανταπόκρισης για επειγόντων περιστατικών
Αυστηροί έλεγχοι για παράνομη χρήση λάστιχου νερού στην επαρχία Λάρνακας
Εκτός λειτουργίας και πάλι το ΓεΣΥ-Δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες
Στην ανάγκη λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης από ΗΑΕ μέχρι αρχές Ιουλίου στάθηκε ο Πιττοκοπίτης
Επιστρέφει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο επίκεντρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος η απλοποίηση διαδικασιών για τις εκπαιδεύσεις κυνηγετικών σκύλων
Ολημερίς την χτίζανε... Πρόβλημα με το ύψος της γέφυρας στην Καλαβασό, δεν χωράνε τα Πυροσβεστικά οχήματα
Προβλήματα στην πρόσβαση των ΑμΕΑ σε ιατρικά κέντρα μέχρι και στα γήπεδα-«Άτομα με αναπηρίες κινδυνεύουν»
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Παράταση μέχρι τις 9 Μαΐου για τις προεγγραφές μαθητών για την Α' Λυκείου και Τεχνικές Σχολές