Πρόεδρος του ΔΗΣΥ: Δεν πρόκειται να βρεθούν 25 δις

Την ευχή μέσα από την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, να υπάρξει ευημερία και προοπτική για το σύνολο του λαού μας, αλλά και για τη μαρωνίτικη κοινότητα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του, στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων, στη Λευκωσία, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας για τον εορτασμό του Αγίου Μάρωνα.

«Η παρουσία μας σήμερα δεικνύει και αποδεικνύει το σεβασμό και την αγάπη μας προς τη μαρωνίτικη κοινότητα, η οποία επέλεξε συνειδητά να ανήκει στην ε/κ κοινότητα. Ευχόμαστε μέσα από την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, να υπάρξει ευημερία και προοπτική για το σύνολο του λαού μας, αλλά και για τη μαρωνίτικη κοινότητα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την οικονομική πτυχή της λύσης και κληθείς να σχολιάσει συνέντευξη του στην εφημερίδα “Σημερινή” στην οποία ανέφερε ότι η λύση θα στοιχίσει περίπου 25 δισεκατομμύρια, αλλά κανείς δεν θα δώσει όλα αυτά τα λεφτά, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι δεν είπε κάτι τέτοιο.

«Είπα ότι αν κάποιοι εκτιμούν ότι θα βρεθούν δωρητές για να δώσουν 20 με 25 δισεκατομμύρια, όπως κάποιοι ανεβάζουν το κόστος του περιουσιακού, είπα να προσγειωθούμε. Δεν πρόκειται να βρεθούν τέτοια ποσά και είπα ότι με σωστή διευθέτηση του περιουσιακού, αλλά και με εδαφικές αναπροσαρμογές που θα δίδουν την δυνατότητα επιστροφής εκατό και πλέον χιλιάδων προσφύγων επί ε/κ διοίκηση, το κόστος του περιουσιακού μπορεί να είναι πολύ χαμηλό και διαχειρίσιμο», κατέληξε.  

Δειτε Επισης

Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη
Νέο ισραηλινό κύμα επιθέσεων κατά στόχων της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων ΕΕ στη ΓΣ του ΟΗΕ
Εξηγεί στον Γκουτέρες τους λόγους που είπε όχι σε μία τριμερή συνάντηση ο Τατάρ
Πάνω από 150 νέες καταγγελίες γυναικών εναντίον του Αλ Φαγιέντ-«25 χρόνια σεξουαλικών επιθέσεων»
Μπήκαν σε κοσμηματοπωλείο από τρύπα στο ταβάνι και έφυγαν με χρυσαφικά αξίας 15,000 ευρώ
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μετά από επίθεση στην περιφέρεια Κρασνοντάρ-Εκκένωσαν πάνω από 1.000 κατοίκους
«Σχεδίαζαν εισβολή στη Γαλιλαία»-Ο IDF ανακοίνωσε τους διοικητές της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν